Hem NyheterVinnyhet Susana Balbo Signature White blend

Susana Balbo Signature White blend

av Livets Goda

Den 5 april lanseras 7800 flaskor i tillfälligt sortiment av Susana Balbo Signature White Blend 2023.

År 2023 kan sammanfattas som ett tufft och utmanande odlingsår. I oktober drabbades nästan hela landet av frost vilket ledde till att produktion blev historiskt låg. I övrigt var växtsäsongen torr med värmeböljor som påskyndade druvans mognad. Skörden började cirka tio dagar tidigare än vanligt. Trots en torr säsong kom resultatet att bli imponerande med friska rankor och druvor.

Från Altamira-vingården, på 1 000 meters höjd skördas de druvor av sauvignon blanc, torrontés och semillon som ingår i blenden. Efter pressning flyttas semillon till ståltank, sauvignon blanc och torrontés till franska ekfat för jäsning. Efter jäsning får vinerna vila med sin jästfällning i två månader. Därefter skapar man den slutgiltiga blenden som får ligga på franska ekfat i fyra månader. Årgång 2023 består av 38% torrontes, 32% sauvignon blanc och 30% semillon.

Susana Balbo White Blend 2023
Nr 92968 (750 ml) 169 kr

Susana Balbo
Susana Balbo blev 1981 Argentinas första kvinnliga vinmakare. Sedan dess har hon arbetat outtröttligt med att höja både kvalitet och anseende på landets viner. Hennes engagemang har fört henne till kongressen, flertalet rundor som ordförande för Wines of Argentina och mottagandet av IWC Lifetime Achievement Award 2022, bland mycket annat. I ett land där det sociala skyddsnätet brister är hon även en stark röst för arbetares rättigheter. Susana Balbo anses vara en av Argentinas utan tvekan främsta producenter.

RELATERAD LÄSNING