Hem Mat & Restaurang Sushi och aromatisk gewurztraminer

Sushi och aromatisk gewurztraminer

av Livets Goda

Sushi och aromatisk gewurztraminer: Ibland vill vi bara ha det gott, enkelt och gärna snabbt. Att slänga ihop en mer eller mindre avancerad sushitallrik är idag inga konstigheter då man kan finna allt som behövs i sin lokala matbutik, men det kräver sitt engagemang. Vi gör det enkelt och plockar upp en läcker sushi från vår lokala restaurang, och serverar direkt med en nypoppad flaska gewurztraminer från Gustave Lorentz. En gastronomisk kombination som är redo att avnjutas utan krångligheter, men med mycket njutning.

Sushi och aromatisk gewurztraminer

Sushi och aromatisk gewurztraminer

Ingredienser
Valfri mängd sushi från din lokala restaurang
Minst 1 flaska Gewurztraminer från Gustave Lorentz

Så här gör du
Gå direkt till ditt lokalasushi-hak och beställ din favoritsushi. När du kommer hem, duka varsamt fram din sushi och sätt dig ner. Öppna försiktigt korkskruven på den eleganta gewurztraminern och häll värdigt upp ett stort glas. Klart! Nu är det bara att njuta resten av kvällen!

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve 2022
Nr 5244 (750 ml) 14,5%, 119 kr, 89p
Det går inte att ta miste på druvan som i glaset möter oss, som charmar och förför med sin lätt honugnspenslade aromatiska anslag, vilket balanseras upp av en finstämd syra och läcker kryddhint. Fruktigheten driver på i det tropiska tecknet med apelsin, persika och aprikos, lierat med torkade örter och rosenblad. Det är rent, fylligt och klingar av med en passande grapebeska. Att det finns en lång historia och erfarenhet hos producenten gör sig tydligt i denna gewurztraminer, som stolt visar upp hur ett bra insteg till druvan kan se ut.

Kombinationen
Detta vin är en utmärkt kompanjon till asiatiska rätter med lite mer hetta, likväl som indisk mat, men kombinationen av den nobla och mångsidiga gewürztraminers aromatiska och florala sötma, syra och kryddighet gör den också till en perfekt partner till sushi. Vinets delikata sötma lindar in gommen och möter såväl wasabins- som ingefärans kryddighet med bravur, samtidigt som de fruktiga noterna adderar rikedom till sushins fisk- och skaldjur.

Vinet finner du på Systembolaget HÄR

Läs gärna också: En genomgång av Gustave Lorentz HÄR

RELATERAD LÄSNING