Hem Vinvärlden Svårslagna Arcane La Tempérance Cairanne Organic i ny kostym

Svårslagna Arcane La Tempérance Cairanne Organic i ny kostym

av Livets Goda

Svårslagna Arcane: Detta fenomenala vin från Xavier Vignon, som tidigare var tillgängligt i beställningssortimentet, tog från första mars steget in det fasta sortimentet. Samtidigt har man passat på att byta kostym på flaskan som nu fått en ny flaska och design.

La Tempérance ekologiskt och består till 90% av grenache och 10% av syrah som valdes ut från högre terroirer av garrigues i den södra delen av appellationen och från området Côteaux de Miocéne. Blandningen består av de fyra olika men kompletterande årgångarna – 2015, 2016, 2017 och 2018.

Svårslagna Arcane

Svårslagna Arcane La Tempérance Cairanne Organic i ny kostym

Livets Goda om Arcane La Tempérance Cairanne Organic

Detta vin är en kraftfull demonstration av Xavier Vignons skicklighet och passion för vin, och det bjuder på en enastående smakupplevelse till ett svårslaget pris. Här har vi en blend av 90% gammal grenache och 10% syrah från årgångarna 2015, 2016, 2017 och 2018, jämnt fördelat. Xavier Vignons banbrytande tillvägagångssätt inkluderar en lagring i “Wine Globes”, vilket är stora glastankar på 200 liter. Resultatet? Ett friskt och livligt vin med en imponerande djup och ungdomlig attraktion.

Vidare bjuder smakresan på en mörkt rödmogen fruktighet med noter av björnbär, plommon, körsbär och cassis. Det finns även subtila inslag av tobak och fikonrosad vegetal blomning som bidrar till en komplett smakupplevelse. Den välbalanserade sötman och kryddigheten ger vinet en unik karaktär som lockar till fler klunkar.Tanninsstrukturen är uppenbarlig men sammetslen i sin inramning och den mineraliska grogrunden ger vinet de lager och intensitet som behövs för att inte bara kunna intas med full njutning idag, utan även de kommande 10 åren.

94p

Arcane La Tempérance Cairanne Organic
Nr 57106 (750 ml) 200 kr
Cairanne, Rhonedalen

Ett vin med brett användningsområde där allt från vilt till helgens entrecôte med pommes och bea är helt rätt. Och när grillsäsongen återigen väcks till liv så är detta en given följeslagare under sommarmånaderna. Arcane La Tempérance återfinns i Systembolagets fasta sortiment på +20 butiker, men kan naturligtvis beställas kostnadsfritt till föredragen butik HÄR.

RELATERAD LÄSNING