Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Svemester? Matsmart lanserar kostnadsfri hemleverans till hela landet

Svemester? Matsmart lanserar kostnadsfri hemleverans till hela landet

av Livets Goda

Idag lanserar Matsmart en ny leveransmodell som innebär att alla kunder som kommer upp i fri frakt kommer att kunna välja att få varorna levererade till tröskeln, utan kostnad och oavsett var i landet de bor. Och förstås utan fysisk kontakt.

Matsmart har under de senaste åren vuxit till att bli en av de ledande e-handlarna för mat i Sverige. På lagret i sörmländska Katrineholm packas och skickas över en miljon ordrar varje år, till fler än 300 000 svenska kunder.

E-handelns egna undersökningar visar att nöjdaste kunderna är de som får hemleverans. Fram till idag har Matsmart erbjudit kostnadsfri hemleverans till storstadsområdena. I rådande situation, när människor uppmanas vara försiktiga med sociala kontakter, har e-handeln snabbat på utvecklingen av en ny leveransmodell, som ska ge bättre service över hela landet.

– Kostnadsfri hemleverans till hela Sverige är något vi jobbat på att få till under en tid. Det känns extra bra att kunna lansera detta nu, när många kommer att semestra i Sverige. Oavsett var man bor och om man stannar hemma eller åker till sommarstugan kan man nu få sin mat levererad fram till dörren, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef för Matsmart.

Den nya leveransmodellen räknar ut fraktkostnad baserat på ordervärde, men tar också hänsyn till orderns volym, uträknad i antal lådor som varorna packas i. Ju större ordervärde, desto fler lådor kan kunderna få levererade utan kostnad. Likvärdiga ordrar kostar lika mycket, oavsett vilken fysisk adress de ska levereras till.

Enligt Postnords e-barometer har e-handeln för mat vuxit kraftigt under våren. Även Matsmarts försäljning har ökat mycket under årets första fem månader. Största försäljningsökningen har varit i Blekinge, Uppsala och Värmland följt av Västernorrland och Västerbotten.

– Våra kunder finns över precis hela landet och faktum är att vare sig Stockholm, Göteborg eller Malmö är på topp fem listan över de regioner där vi vuxit mest under de första månaderna i år, så det känns angeläget att vi kan ha ett riktigt bra erbjudande till hela landet, avslutar Josefin.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING