Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Svensk franchisetagare på McDonald´s utnämnd till en av världens bästa – Patrik Hjelte tilldelas globalt pris på gala i Orlando

Svensk franchisetagare på McDonald´s utnämnd till en av världens bästa – Patrik Hjelte tilldelas globalt pris på gala i Orlando

av Christoffer Enquist

Patrik Hjelte, franchisetagare för flertalet McDonald’s i Värmland, Skåne samt i Växjö och Strömstad, belönas med det största erkännandet en restaurangägare inom den globala McDonald’s-organisationen kan få, Fred L. Turner Golden Arch Award. Ett pris reserverat för de absolut bästa McDonald’s-franchisetagarna världen över. Priset tilldelas vartannat år franchisetagare som lyckats överträffa gästernas förväntningar, skapat en positiv och god arbetsmiljö för sina medarbetare och som visat ett passionerat samhällsengagemang. Patrik kommer tillsammans med sin fru Titti att ta emot priset i samband med det internationella konventet i Orlando i vår.

Patrik Hjelte

Nominerad för sitt stora engagemang som ledare, sin styrka i att ta hand om sina gäster och driv för att utveckla sina restauranger och omgivande samhälle – kvalitéer som har gjort Patrik Hjelte till ett förgångsexempel för franchisetagare världen över. Men Patrik själv menar att priset inte enbart tillfaller honom och hans ledarskap, utan framhäver att det är en bedrift som organisationen lyckats uppnå tillsammans.

– Det här känns otroligt. Vi har länge haft som mål att uppnå en exemplarisk service samtidigt som vi jobbat hårt för att upprätthålla vår goda arbetsmiljö, något det här priset verkligen bekräftar. Utan våra fantastiska medarbetare hade inte detta varit möjligt. De ser alltid till att restaurangerna håller en utomordentlig standard och ger ett högklassigt bemötande gentemot våra gäster. Denna utmärkelse delar jag självklart med alla medarbetare, vilket otroligt jobb vi utför tillsammans, säger Patrik Hjelte, franchisetagare på McDonald’s.

Patriks fru Titti är även hon mycket engagerad i organisationen och arbetar i en HR-roll nära ledningen för att se till att allt fungerar på kontoret. Hon har jobbat mycket med att förbättra arbetsmiljön och stödjer medarbetarna med frågor både högt och lågt. Det har bidragit till att skapa den trivsamma och välkomnande arbetsmiljö som organisationen är känd för.

Patrik har, utöver stort engagemang för sin verksamhet, sina medarbetare och gästerna, ett stort samhällsengagemang med nära förankring till Karlstadborna. Patrik Hjelte har i över 20 års tid sponsrat Färjestad BK , längst vägen har samarbetet utvecklats till mer än ett sponsorskap, man skulle snarare kunna kalla det ett partnerskap. Inte nog med att verksamheternas huvudkontor delar lokaler i Karlstad, de delar även kärleken till idrotten, och till och med rekryter. Många har börjat som småknattar hos FBK som barn och har här kommit i kontakt med McDonald’s, för att senare i livet få sin första anställning på McDonald’s. Patriks engagemang och sponsorskap har inneburit att allt från småknattar till elitspelare har getts möjlighet att utveckla sin skridskoåkning och sitt slagskott.

– Patriks engagemang och stöttning till idrotten betyder mycket för vårt samhälles utveckling. För Färjestad BKs del har det långa samarbetet med Patrik varit ett starkt fundament i vår förenings fortsatta utveckling, inte minst för vår barn- och ungdomsverksamheten. Fler barn har fått möjligheten att prova på och uppleva glädjen i hockeyn. Vi gläds med Patrik, hans familj och organisation – en stor entreprenör med ett stort hjärta, säger Stefan Larsson, VD på Färjestad BK.

Patrik är den fjärde svenska franchisetagaren som får ta emot priset någonsin och gör det tillsammans med Titti under McDonald’s internationella konvent i Orlando den 19 april.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING