Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Svensk gastronomi i Dubai

Svensk gastronomi i Dubai

av Livets Goda

På fredag, den 1 oktober, öppnar Expo 2020 i Dubai, ett år försenat. 192 länder kommer att tillsammans återöppna världen. I den svenska paviljongen, The Forest, kommer det bästa från Sverige att visas upp. Stadshusrestauranger ansvarar för all mat & dryck i festvåningen, Forest Food Hall, och tar den svenska gastronomin ut i världen.

Med smak av svensk natur
Menyerna i Dubai speglar det svenska temat för paviljongen, The Forest. Forest Food Hall bjuder på smaker med råvaror från skog, sjö, fjäll, ängar, sjöar och hav och tar svensk samtida gastronomi och värdskap till Dubai på Expo 2020. Den svenska skogen och naturen är en stor inspirationskälla såväl i menyn som i övriga uttryck.

– Vi bjuder på unika högkvalitativa matupplevelser som intas på en lika unik plats, i den svenska paviljongen. Det svenska deltagandet är ett samprojekt mellan det svenska näringslivet och regeringen. Våra gäster kommer från de svenska partnerföretagens nätverk berättar Nils Axing, General Manager för satsningen på världsutställningen.

Nu tar vi den svenska gastronomin ut i världen
Att vara verksam på andra sidan jordklotet är nytt för restauranggruppen som har fem svenska medarbetare på plats i Dubai för att säkerställa smak och kvalitet av svensk gastronomi. Här serveras rätter med råvaror hemmahörande i det svenska köket, viltkött, blåbär, lingon och hjortron är några exempel.

– Att jobba utomlands i ny inramning blir en spännande utmaning för oss där våra medarbetares kunskap, erfarenhet och smakkänsla kommer väl till pass säger delägare och vd Maria Stridh. I våra uppdrag sprider vi dagligen svensk gastronomi på hemmaplan och levererar matupplevelser i världsklass till gäster från jordens alla hörn. Nu tar vi den svenska gastronomin uti världen och det gör vi med både stolthet och glädje fortsätter Maria Stridh.

Hållbarhet i fokus
Temat för Världsutställningen/ Expo 2020 är ”Connecting Minds – Creating the Future”. Utställningen har tre fokusområden: Opportunity, Mobility och Sustainability. Sveriges paviljong, byggd helt i trä och med en snillrik arkitektur, är placerad i området Sustainability vilket passar Stadshusrestauranger och övriga bolag i restauranggruppen extra bra.

– Alla restauranger i gruppen arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och är antingen Svanenmärkta och/eller KRAV-certifierade. Genom aktiva och medvetna val väljer vi i möjligaste mån miljömärkta varor, tjänster och produktionsvägar för att agera klimatsmart. Den svenska skogen och naturen är en inspirationskälla även när det kommer till hållbarhetsarbete avslutar delägare och vd Maria Stridh.

Bakgrund
Stadshusrestauranger, del av Mässrestauranger gruppen, ansvarar för den vunna upphandlingen för all festvåningsverksamhet i den svenska paviljongen på Världsutställningen, Expo 2020, i Dubai. Konceptet på plats går under varumärket Forest Food Hall.
Restauranggruppen, Mässrestauranger, äger och driver flertalet välkända etableringar i framstående hus och platser. I restauranggruppen ingår Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med Nobelbanketten som ett årligt återkommande arrangemang. I Kulturhuset vid Sergels Torg driver gruppen flera restauranger. Engsholms Slott, konferens och hotell på Mörkö samt Mässrestauranger på Stockholmsmässan och Malmömässan är också bolag i restauranggruppen. Great Events Catering XPO är det senaste tillskottet med verksamhet på Scandinavian XPO vid Arlanda.

Kortfakta Expo2020
Den svenska paviljongen heter The Forest och är byggd helt i trä. Världsutställningen Expo 2020 i Dubai arrangeras mellan den 1 oktober 2021 och 31 mars 2022 och över 190 länder deltar. Den svenska paviljongen drivs av svenska kommittén på uppdrag av Sveriges regering.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING