Svensk klar för en av världens största cocktailtävlingar

Livets Goda 12 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Bartendern Oscar Drigoris har kvalificerat sig till den globala finalen av den prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy. Den nordiska delfinalen gick av stapeln på Gamla Riksarkivet i Stockholm igår kväll.

Oscar Drigoris blandade drinken Save the Legacy, som juryn föll för.
"Save the Legacy är en cocktail baserad på hållbarhet och tidlöshet. Den innehåller ingredienser som tyvärr oftast kastas bort, som till exempel äppelrester som blir kvar efter att man torkat äppelskivor och sirap gjort på överblivet rödvin. Även coastern som drinken serveras på är gjord av överblivet läder", säger vinnaren Oscar Drigoris.

Oscar, som till vardags jobbar på Penny & Bill i Stockholm, kommer att representera Sverige i den globala finalen den 14 maj i Amsterdam, och tävla om att få servera sin cocktail på några av världens mest prestigefyllda barer. Bacardí Legacy startades 2008 med syftet att upptäcka nya drinkar som kan adderas till de gamla klassikerna. Idag är det en av världens största cocktailtävlingar för bartenders.

"Det känns otroligt. Efter sex månaders hårt jobb så skulle allt avgöras på en kväll. Mot extremt tuff konkurrens. Men att få representera Sveriges i en global final känns så bra och det är en ära", säger Oscar Drigoris.

De som tävlade om att representera Sverige i finalen, förutom Oscar, var Micke Karlsson från Tweed och Andrew Watson från Lagerqvist. Vinnarna från de övriga nordiska länderna blev Tomas Ricciardi (Norge), Mathias Rossie (Finland) och Nicklas Jørgensen (Danmark). Den slutliga vinnaren av den globala finalen av Bacardí Legacy får resa jorden runt och besöka barmässor, destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen.

Drinkrecept - Save the Legacy
40 ml Bacardi 8.
10 ml rött vin och äppelsirap
10 ml port
5 ml Amaro
Ett torkat äppelhjul och Chai Te-spray

Så gör du:
Rör samtliga ingredientser med is. Sila upp i rocksglas med stor isbit. Garnera med torkat äppelhjul och Chai Te-spray.


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet