Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Svenska Brasserier förbereder öppningen av nya Gondolen

Svenska Brasserier förbereder öppningen av nya Gondolen

av Livets Goda

Svenska Brasserier förbereder öppningen av nya Gondolen: Till hösten öppnar Gondolen upp för att återigen ta emot kroggäster som vill avnjuta en måltid i ett av Stockholms starkaste landmärken. Krogkoncernen Svenska Brasserier har tagit över restaurangen och det första steget inför öppningen är redan taget genom rekryteringen av köksmästare Patrik Castillo. Patrik kommer senast från gastrokvarteret Leijontornet i Gamla Stan som kökschef på La Ragazza.

Svenska Brasserier förbereder öppningen

”Jag hann inte ens bli tillfrågad egentligen – så fort jag fick höra att Svenska Brasserier skulle öppna Gondolen på nytt tvekade jag inte en sekund. Jag hörde av mig till Ola Stålnacke och landade den här fantastiska rollen. Det kommer bli galet kul!” säger Patrik Castillo, köksmästare på Gondolen.

Nu går Patrik, tillsammans med Svenska Brasseriers exekutiva kökschef Ola Stålnacke, in i den kreativa fasen för att forma konceptet för nya Gondolen. Rekrytering av kock– och servispersonal pågår för fullt för att sammansätta ett förstklassigt team.

Som en del av Svenska Brasserier gör Gondolen sällskap med andra anrika Stockholmskrogar som Sturehof, Riche och Teatergrillen. Projektägare för Gondolen är Matilda Jackson som efter senaste succén med Riche Fenix ser fram emot att förvalta ännu en bit Stockholmshistoria och föra den in i samtiden.

”Vi har stora planer för att återigen göra Gondolen till den där restaurangen som alla känner till. Tillsammans med Patrik och Ola ska vi se till att den efterlängtade nyöppningen av Gondolen blir väl värd all väntan.” säger Matilda Jackson.

Restaurang Gondolen invigdes första gången år 1935 i Katarinahuset i Stockholm. Under invigningen ska dåvarande kung Gustav V ha kallat restaurangen för ”ett glasskåp under himmelen”. 1994 köptes restaurangen av familjen Lallerstedt som drev den fram till 2020 då restaurangen stängdes för renovering. Svenska Brasserier tog över stafettpinnen från familjen Lallerstedt under 2022, och förbereder nu inför öppningen senare i höst.

 

RELATERAD LÄSNING