Hem Whisky & Bourbon Svenska dryckesprofiler samlas i bok om den explosiva svenska gin och tonic-rörelsen

Svenska dryckesprofiler samlas i bok om den explosiva svenska gin och tonic-rörelsen

av Christoffer Enquist

Nu lanseras gräsrotsfinansieringsprojektet för ”Svensk Gin – Drinkar, destillerier och drömmare”. En påkostad coffee table-bok där man tillsammans med experter och pionjärer tar med dig på en resa genom gin-Sverige. Man besöker de främsta destillerierna och tonicproducenterna och får deras historia om den explosiva utveckling som svensk gin har haft under de senaste åren. 

Svensk Gin

Man samtalar med bartenders, presenterar spännande drinkrecept och lär ut hur man gör en perfekt gin och tonic. Man katalogiserar svensk gin, erbjuder smaknoteringar och sina förslag på perfekta kombinationer. Boken kommer att vara sprängfylld med information och sköna människor som gjort gin till en svensk prestigeprodukt världen över.

Boken kommer att vara på minst 200 färgsidor och hårdinbunden i hög kvalitet. Så vare sig man är nörd eller nybörjare kommer Svensk Gin ligga perfekt på vardagsrumsbordet och en självklar följeslagare i baren.

Projektet genomförs av en grupp eldsjälar och ginnördar och backas upp av en rad spännande aktörer inom branschen – som lovat projektet fri tillgång till tankar, information och möjligheter att fotografera på plats hos dem. Vad sägs om Hernö Gin, Mackmyra, Stockholms Bränneri, Purity Vodka, Skånska Spritfabriken, Tevsjö Destilleri, Bergslagens Destilleri, Norrbottens Destilleri, Norrtelje Brenneri, Hellström Gin med flera? Ledande svenska tonicproducenter som representeras är bland andra Swedish Tonic och Hammars Bryggeri.

– Vi driver detta som ett gräsrotsprojekt med mål att samla alla Sveriges kvalitetsproducenter kring en bok som verkligen skall visa upp vårt avlånga land ur en ginälskares perspektiv.  Boken kommer att bjuda på massor av godis för både öga, näsa och gom. Vårt mål är att göra det definitiva referensverket för svensk ginkultur, kommenterar Robert Henrysson som är en av bokens upphovsmän.

Boken skrivs och produceras av det lilla förlaget Charles Wood Publishing samt konceptbyrån Konceptism. Huvudförfattare är Jens Josefsson, välkänd gin-entusiast och skribent på australiska The Martini Whisperer samt sitt eget Instagram-konto @ginwithjens.

Projektet kommer att finansieras via Kickstarter.com med lansering den 25:e februari då man kan säkra sitt ex av boken i en rad olika utföranden.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING