Hem NyheterNyhet WB Svenska hantverksdestilleriet Lydén Distillery lanserar Akvavit

Svenska hantverksdestilleriet Lydén Distillery lanserar Akvavit

av Livets Goda

– Vi är stolta över att äntligen få presentera vårt senaste tillskott i familjen – Akvavit. Det är en otroligt spännande produkt med klassiska & unika smakkombinationer, säger Emil Lydén, Master Distiller och grundare.

Efter nästan sex månaders experimenterande buteljerades de första flaskorna, som från och med den 23 maj finns tillgängliga via Systembolagets Beställningssortiment.

– När vi skapade Akvavit hade jag en idé om smaksättningen & min far Roger en annan och det var första gången som vi var oense om hur något skulle smaka. En kväll fick jag idén om att blanda samman våra destillat och smaken blev perfekt, berättar Emil med ett leende på läpparna.

Lydén Distillery Akvavit är en modern tolkning av klassisk svensk akvavit med traditionella smaker från kummin, dillfrö & malört. Sin nyskapande ton får den från väl utvalda ekologiska växter & bär. Akvavit dricks oftast tillsammans med en god bit mat, i gott sällskap, med sång & skål – men passar även utmärkt i en cocktail.

Lydén Distillery Akvavit är den första produkten som destilleriet lanserar som inte är en gin och tar plats i deras ordinarie produktportfölj tillsammans med deras fyra prisbelönta olika sorters gin.

Lydén Distillery Akvavit lanseras i beställningssortimentet den 23 maj och går att beställa fraktfritt till valfritt Systembolag eller ombud i hela landet.

Lydén Distillery Akvavit
Alkoholprocent: 40%
Volym: 500ml
Säljstart: 23 maj 2022
Pris: 299:-
Artikelnummer: 37766

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING