Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Svenska Kocklandslaget och Västerbottensost® tar tacos till en ny nivå

Svenska Kocklandslaget och Västerbottensost® tar tacos till en ny nivå

av Livets Goda

Uppdatera helgens tacos med hjälp av Marie Skogström från Svenska Kocklandslaget. Nu har hon tagit fram tre härliga recept där Västerbottensost används på ett nytt sätt för att sätta extra smak på rätterna. Kanske hittar du en ny favorit som passar perfekt i sommar?

– Svenskarna äter gärna texmex och taco. Med dem här recepten hoppas jag inspirera till att fler vågar ta ut svängarna till helgfavoriten och prova både ostkrisp eller majonnäs med Västerbottensost för att ge tacon extra smak, säger Marie Skogström, Coach för Svenska Kocklandslaget.

Ett tips är även att testa majonnäsen med Västerbottensost till något gott från grillen, eller varför inte prova ostkrispen till en härlig sommarsallad?

Alla taco-tips hittar du här:
https://vasterbottensost.com/recept/fish-taco-med-sesamlax-vasterbottensost/

https://vasterbottensost.com/recept/bao-buns-med-portabello-vasterbottensost/

https://vasterbottensost.com/recept/quesadillas-med-kyckling-bladspenat-vasterbottensost/

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Svenska Kocklandslaget. Det känns roligt att med deras hjälp lyfta fram den unika smaken med Västerbottensost i några av våra mest älskade rätter, säger Lina Jonsson, Innovationsansvarig för Västerbottensost.

Det Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget utgör de två landslag som är Sveriges nationella lag för att tävla i Culinary World Cup i Luxemburg till hösten samt vid Culinary Olympics 2024. Senast i Culinary Olympics i Stuttgart 2020 tog svenska Juniorkocklandslaget guld och svenska Kocklandslaget silver.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING