Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Livets Goda 18 Mar, 2019
Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med en meny som slog den internationella domarkåren med häpnad. Nu presenterar Viking Line en unik möjlighet att få smaka vinnarrätterna, tillagade och serverade av landslaget ombord på Viking Cinderella. Men det gäller att vara snabb: endast tolv platser erbjuds varje fredag och lördag i maj. Biljetterna till en matupplevelse i världsklass släpps till försäljning idag den 18 mars.

Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Nu lanserar rederiet möjligheten att uppleva en avsmakningsmeny signerad Svenska Kocklandslaget, där vinnarrätterna från VM i Luxemburg ingår. Menyn serveras i liten skala ombord på nöjeskryssaren Viking Cinderella, som går dagligen från Stockholm till Åland och tillbaka.

– Varje fredags- och lördagskväll i maj bjuder vi på en intim fine dining-upplevelse för tolv av Cinderellas gäster. Menyn består av tidigare tävlingssuccéer inklusive VM-vinnarrätterna, med tillhörande särskilt utvalda drycker. Allt tillagas och serveras ombord av Svenska Kocklandslaget tillsammans med Viking Lines skickliga personal. Ett tips är att skynda sig att säkra sin plats – senast vi gjorde något liknande gick platserna åt i ett nafs, säger Gordan Schmidt, produktchef Viking Cinderella.

Svenska Kocklandslagets avsmakningsmeny serveras på Cinderella under perioden 3 – 31 maj 2019. Menyn kostar 1 595 kr inkl vinpaket respektive 1 295 kr exkl vinpaket och finns till försäljning från och med den 18 mars 2019 här.

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Svenska Kocklandslaget består av tio kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Närmast ligger landslaget i hårdträning inför Culinary Olympics som går av stapeln i Stuttgart i februari 2020.


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet