Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Livets Goda 18 Mar, 2019
Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med en meny som slog den internationella domarkåren med häpnad. Nu presenterar Viking Line en unik möjlighet att få smaka vinnarrätterna, tillagade och serverade av landslaget ombord på Viking Cinderella. Men det gäller att vara snabb: endast tolv platser erbjuds varje fredag och lördag i maj. Biljetterna till en matupplevelse i världsklass släpps till försäljning idag den 18 mars.

Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Nu lanserar rederiet möjligheten att uppleva en avsmakningsmeny signerad Svenska Kocklandslaget, där vinnarrätterna från VM i Luxemburg ingår. Menyn serveras i liten skala ombord på nöjeskryssaren Viking Cinderella, som går dagligen från Stockholm till Åland och tillbaka.

– Varje fredags- och lördagskväll i maj bjuder vi på en intim fine dining-upplevelse för tolv av Cinderellas gäster. Menyn består av tidigare tävlingssuccéer inklusive VM-vinnarrätterna, med tillhörande särskilt utvalda drycker. Allt tillagas och serveras ombord av Svenska Kocklandslaget tillsammans med Viking Lines skickliga personal. Ett tips är att skynda sig att säkra sin plats – senast vi gjorde något liknande gick platserna åt i ett nafs, säger Gordan Schmidt, produktchef Viking Cinderella.

Svenska Kocklandslagets avsmakningsmeny serveras på Cinderella under perioden 3 – 31 maj 2019. Menyn kostar 1 595 kr inkl vinpaket respektive 1 295 kr exkl vinpaket och finns till försäljning från och med den 18 mars 2019 här.

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Svenska Kocklandslaget består av tio kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Närmast ligger landslaget i hårdträning inför Culinary Olympics som går av stapeln i Stuttgart i februari 2020.


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet