Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Svenska marknaden bland de första i världen – SodaStream lanserar Mountain Dew

Svenska marknaden bland de första i världen – SodaStream lanserar Mountain Dew

av Livets Goda

I fjol lanserade SodaStream PepsiCo-smaker som gjorde det möjligt för svenskarna att göra sin favoritläsk hemma och samtidigt undvika engångsplastflaskor. Nu utökar SodaStream sin Pepsi-portfölj och lanserar smaken Mountain Dew® på den svenska marknaden.

Hösten 2019 var den svenska och norska marknaden först i världen med att kunna erbjuda konsumenterna Pepsi-smakerna Pepsi, Pepsi Max®, 7 Up®, 7 Up free® och Mirinda®. Nu adderas Pepsi-favoriten Mountain Dew® och även denna gång är Sverige och grannlandet i väst först ut med lanseringen.

Pepsi-smakerna har snabbt blivit populära bland konsumenterna och SodaStreams försäljning ökade kraftigt i samband med lanseringen i fjol. Just smaker är den produktkategori som har ökat mest men även flaskor, cylindrar och kolsyremaskiner har ökat vilket tyder på att Pepsisamarbetet är en succé för företaget.

– SodaStream är redan väletablerat på den svenska marknaden med 91 procent varumärkeskännedom* och vi är mycket glada över att lanseringen av Pepsi-smakerna har drivit mer intresse för vårt varumärke. Framförallt leder det till att färre svenskar köper engångsplast, vilket vi på SodaStream är mycket stolta över, säger Jörn Viefhues, VD på SodaStream Nordics.

SodaStream-smaken Mountain Dew finns redan på sodastream.se samt hos följande utvalda återförsäljare: Bergendahls (Citygross), Clas Ohlson, ELON, Elgiganten, Gekås, MediaMarkt, Netonnet, POWER och Webhallen.
Rekommenderat pris 59 SEK.

* Ipsos Brand Tracking Sweden 2020

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING