Svenska Our/Vodka öppnar Our/New York – det första destilleriet på Manhattan på 100 år

Livets Goda 22 May, 2018
Whisky och Bourbon Det svenskgrundade varumärket Our/Vodka öppnar nu det första destilleriet på Manhattan sedan amerikanska förbudstiden – närmare 100 år sedan. Our/New York är det senaste tillskottet inom Our/Vodka och blir det sjätte destilleriet i den globala vodkafamiljen som består av lokalproducerad vodka från egna mikro-destillerier i städer runt om i världen.

Our/New York slår upp sina portar den 25 maj och blir Our/Vodkas sjätte lokala destilleri. Först ut var Berlin, följt av Detroit, Amsterdam, London och Los Angeles. Förutom den nya etableringen i New York pågår även arbetet med ett nytt destilleri i Miami. Bolaget grundades 2010 av svenskarna Åsa Caap, Kalle Söderquist och Mattias Nyström, som fick idén om att göra ett globalt varumärke byggt på lokal relevans, och ägs idag av Pernod Ricard.

Our/Vodka har en innovativ affärsmodell som kombinerar globalt och lokalt på ett nytt sätt. Man bygger mikro-destillerier i städer runt om i världen, som alla får en stark lokal anknytning. De lokala enheterna, som alla bär Our/ som förnamn (Our/Berlin, Our/Los Angeles etc), bildar tillsammans världens första vodkafamilj. Varje destilleri drivs av ett lokalt team som självständigt bygger verksamheten och det lokala varumärket i sin stad. Our/New York kommer drivas av skate-entreprenören och konstnären Dave Ortiz.

– Our/New York är ett viktigt kapitel för Our/Vodka och dessutom blir destilleriet en spännande del av New Yorks historia. Det har gått 5 år sen jag signade hyreskontraktet i NY och sen dess har vi jobbat dygnet runt med bygget. Det har innefattat allt från att ändra detaljplanen på Manhattan, göra tillägg till Brandskyddsmyndighetens regelverk, till att revidera mer eller mindre hela tillståndsapparaten. Vi har haft över 220 möten med olika myndigheter genom åren. Det ska bli oerhört skönt att äntligen få öppna, säger Åsa Caap, grundare och VD för Our/Vodka.

Varje destilleri använder lokala råvaror i så hög utsträckning som möjligt och får på så vis en helt unik karaktär. 

Destilleriet består av 500 kvadratmeter och ligger mitt i hjärtat av Manhattan i området Chelsea. Förutom vodkaproduktion kommer Our/New York tillhandahålla provsmakningar, bar och butik. Our/New York öppnar för allmänheten från och med 25 maj, 2018. Lokalen kommer även fungera som galleri för lokala konstnärer och finnas tillgängligt att hyra för evenemang.

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet