Svenska Our/Vodka öppnar Our/New York – det första destilleriet på Manhattan på 100 år

Livets Goda 22 May, 2018
Whisky och Bourbon Det svenskgrundade varumärket Our/Vodka öppnar nu det första destilleriet på Manhattan sedan amerikanska förbudstiden – närmare 100 år sedan. Our/New York är det senaste tillskottet inom Our/Vodka och blir det sjätte destilleriet i den globala vodkafamiljen som består av lokalproducerad vodka från egna mikro-destillerier i städer runt om i världen.

Our/New York slår upp sina portar den 25 maj och blir Our/Vodkas sjätte lokala destilleri. Först ut var Berlin, följt av Detroit, Amsterdam, London och Los Angeles. Förutom den nya etableringen i New York pågår även arbetet med ett nytt destilleri i Miami. Bolaget grundades 2010 av svenskarna Åsa Caap, Kalle Söderquist och Mattias Nyström, som fick idén om att göra ett globalt varumärke byggt på lokal relevans, och ägs idag av Pernod Ricard.

Our/Vodka har en innovativ affärsmodell som kombinerar globalt och lokalt på ett nytt sätt. Man bygger mikro-destillerier i städer runt om i världen, som alla får en stark lokal anknytning. De lokala enheterna, som alla bär Our/ som förnamn (Our/Berlin, Our/Los Angeles etc), bildar tillsammans världens första vodkafamilj. Varje destilleri drivs av ett lokalt team som självständigt bygger verksamheten och det lokala varumärket i sin stad. Our/New York kommer drivas av skate-entreprenören och konstnären Dave Ortiz.

– Our/New York är ett viktigt kapitel för Our/Vodka och dessutom blir destilleriet en spännande del av New Yorks historia. Det har gått 5 år sen jag signade hyreskontraktet i NY och sen dess har vi jobbat dygnet runt med bygget. Det har innefattat allt från att ändra detaljplanen på Manhattan, göra tillägg till Brandskyddsmyndighetens regelverk, till att revidera mer eller mindre hela tillståndsapparaten. Vi har haft över 220 möten med olika myndigheter genom åren. Det ska bli oerhört skönt att äntligen få öppna, säger Åsa Caap, grundare och VD för Our/Vodka.

Varje destilleri använder lokala råvaror i så hög utsträckning som möjligt och får på så vis en helt unik karaktär. 

Destilleriet består av 500 kvadratmeter och ligger mitt i hjärtat av Manhattan i området Chelsea. Förutom vodkaproduktion kommer Our/New York tillhandahålla provsmakningar, bar och butik. Our/New York öppnar för allmänheten från och med 25 maj, 2018. Lokalen kommer även fungera som galleri för lokala konstnärer och finnas tillgängligt att hyra för evenemang.

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Nu lanseras den i Sverige - Louis Roederer Cristal 2008

Vin Efter tio års omsorgsfull lagring har VinUnic nu glädjen att…
16 Aug, 2018

Alkoholfri bärs – mer populärt än någonsin

Whisky och Bourbon Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl och under den varma…
15 Aug, 2018

Bank Hotel

Mat och Restaurang Nu öppnar Stureplansgruppen sitt nya boutiquehotell – Bank Hotel. Hotellet…
15 Aug, 2018

Frida Ronge blir ambassadör för hållbart fiske

Mat och Restaurang Genom den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Council blir Frida…
14 Aug, 2018

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Whisky och Bourbon Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i…
13 Aug, 2018

Portia Roble - Omfångsrikt vin med med skönt kompspel och finurliga soloslingor

Vin Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det…
10 Aug, 2018
Artikelarkivet