Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Svenska pizzerior vill främja veganskt – ger gratis pizza på Vegandagen

Svenska pizzerior vill främja veganskt – ger gratis pizza på Vegandagen

av Livets Goda

För att uppmärksamma Internationella Vegandagen nu på söndag har Violife gått samman med flera svenska pizzerior – Crispy Pizza i Stockholm, Brewers Beer Bar i Göteborg och 400 Grader i Malmö – för att erbjuda gratis pizza till gäster som dagen till ära beställer veganskt. Initiativet görs för att hjälpa fler att få upp ögonen för vegansk mat.

Den Internationella Vegandagen, globalt känd som World Vegan Day, har i över 25 år firats av matälskare runtom i världen den 1 november för att uppmärksamma vegansk matlagning. För att locka fler i Sverige att testa vegansk mat har Violife, en av Nordens största tillverkare av veganska alternativ till ost, i år gått samman med tre pizzerior i Stockholm, Göteborg och Malmö där gäster kan få sin pizza gratis under hela Internationella Vegandagen – om de beställer veganskt.

”Vårt mål är att inspirera fler matälskare där ute att testa veganskt i sin vardag, och vad är väl ett bättre sätt att
prova på än att njuta av en klassisk söndagspizza i vegansk tappning? Förhoppningsvis kan vi genom detta visa hur enkelt och gott det är att introducera veganska alternativ i sin vardag” säger Linda Arnason, Nor-disk Brand Manager för Violife.

Initiativet görs tillsammans med pizzeriorna Crispy Pizza i Stockholm, Brewers Beer Bar i Göteborg och 400 Grader i Malmö. Samtliga tre pizzerior kommer under hela Internationella Vegandagen att erbjuda kostnadsfria pizzor till de som beställer ett veganskt alternativ.

Den som vill lägga vantarna på en vegansk pizza kan beställa som vanligt via telefon eller på plats i restaurangerna. Dock rekommenderas samtliga att ta sin pizza take-away och att följa rådande restriktioner. De veganska pizzorna finns i ett begränsat antal och gäller så långt lagret räcker.

Crispy Pizza
Crispy Pizza har tre bistros i Vasastan, på Södermalm och på Kvarnholmen och erbjuder frasiga kvalitets-pizzor med närodlade råvaror serverad under mottot ”sharing is caring”. För mer information och beställning, besök crispypizzabistro.se.

”Att erbjuda veganska alternativ är en självklarhet för oss. Det här initiativet är ett kul och spännande sätt för fler att våga testa någonting nytt – men samtidigt få samma härliga upplevelse av vår pizza”, säger Hen-rik Salén från Crispy.

400 Grader
Beläget på Skolgatan i hjärtat av Malmö serverar 400 Grader italienskt inspirerade maträtter av högsta kvalitet. För mer information eller beställning, besök 400grader.nu.

”Veganska alternativ blir alltmer populära hos oss, vilket vi tycker är väldigt positivt. Att ge den veganska
pizzan lite extra uppmärksamhet i samband med Internationella Vegandagen är ett superkul sätt sänka tröskeln för de som är nyfikna på att testa någonting nytt”, säger Razvan Ion Hogea på 400 Grader.

Brewers Beer Bar
Brewers Beer Bar har två restauranger på Tredje Långgatan och Magasinsgatan där gästerna erbjuds ett brett utbud av surdegspizzor och spännande hantverksöl. För mer information eller beställning, besök brewersbeerbar.se

”Vi älskar att experimentera med smaker och ingredienser på våra pizzor och att erbjuda veganska alterna-tiv är en självklarhet för oss. Dagen till ära kommer vi att testa två helt nya recept och vi hoppas och tror att våra kunder kommer att älska dem”, säger Shayne Brits på Brewers Beer Bar

Om Violife
Violife är en producent av veganska alternativ till ost som har sina rötter i Grekland. Varumärket, som ägs av Upfield, erbjuder ett brett sortiment av produkter som kommer i allt ifrån färdiga skivor till block, riven och bredbar – lika gott på frukostsmörgåsen som topping på favoritpizzan. Violife är marknadsledande i Norden och produkterna finns såväl i dagligvaruhandeln som på restauranger som vill erbjuda goda veganska alternativ till ost.

RELATERAD LÄSNING