Svenska VegMe kliver in i färdigmatskategorin – lanserar tre nya veganska rätter

Livets Goda 26 Sep, 2018
Mat och Restaurang Vegobullar med mos, pasta bolognese och thaigryta – klassiska favoriter som nu alla är veganska nyheter i VegMe’s lansering av färdigrätter. Rätterna blir ett snabbt veganskt alternativ för den som inte vill eller orkar laga mat själv. Ytterligare nyheter i sortimentet är en färsk formbar färs och en vegansk sriracha-bearnaise.

På en marknad med hög efterfrågan av vegansk-och vegetarisk mat finns det idag förvånansvärt få alternativ när det kommer till kategorin färdigrätter. Med VegMe’s nya lansering av tre rätter som enkelt och snabbt värms upp i mikrovågsugn görs vegansk mat mer lättillgänglig för alla olika tillfällen.

– Färska färdigrätter omsätter över 700 miljoner och växer med 13 % årligen vilket visar på en stor efterfrågan som vi gärna vill bemöta*. Undersökningar hos vår målgrupp har också visat på en avsaknad av just veganska färdigrätter. Att idag gå till matbutiken för att köpa sig en vegansk färdig lunch eller middag är inte helt enkelt eftersom utbudet är så pass begränsat. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda fler alternativ och göra det enklare att äta mer grönt och klimatsmart, även när det ska gå fort, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

VegMe utökar även sitt ordinarie sortiment med två spännande nyheter – en sriracha-bearnaise och en formbar färs. Sriracha-bearnaisen är en uppföljare på VegMe’s redan populära veganska bearnaise, nu i en variant med extra hetta smaksatt med sriracha-chili. Formbar färs har blivit en vegansk trend och VegMe erbjuder nu en färsk variant med sin unika och smakrika umamismak. VegMe’s formbara färs är även helt glutenfri, till skillnad från de färska alternativ som finns på marknaden idag.

Färdigrätterna kommer att säljas på ICA, Coop och Hemköp samt inom kort även på 7-Eleven och Pressbyrån. Den formbara färsen kommer finnas tillgänglig för köp på Ica, Coop och CityGross och Sriracha bearnaisen på Coop och CityGross.

Vegobullar med mos
Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

Thaigryta
Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

Pasta Bolognese
Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

VegMe Formbar färs
Pris: cirka 45 SEK

Sriracha Bearnaise
Pris: 29,90 SEK

 

 


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet