Svenska VegMe kliver in i färdigmatskategorin – lanserar tre nya veganska rätter

Livets Goda 26 Sep, 2018
Mat och Restaurang Vegobullar med mos, pasta bolognese och thaigryta – klassiska favoriter som nu alla är veganska nyheter i VegMe’s lansering av färdigrätter. Rätterna blir ett snabbt veganskt alternativ för den som inte vill eller orkar laga mat själv. Ytterligare nyheter i sortimentet är en färsk formbar färs och en vegansk sriracha-bearnaise.

På en marknad med hög efterfrågan av vegansk-och vegetarisk mat finns det idag förvånansvärt få alternativ när det kommer till kategorin färdigrätter. Med VegMe’s nya lansering av tre rätter som enkelt och snabbt värms upp i mikrovågsugn görs vegansk mat mer lättillgänglig för alla olika tillfällen.

– Färska färdigrätter omsätter över 700 miljoner och växer med 13 % årligen vilket visar på en stor efterfrågan som vi gärna vill bemöta*. Undersökningar hos vår målgrupp har också visat på en avsaknad av just veganska färdigrätter. Att idag gå till matbutiken för att köpa sig en vegansk färdig lunch eller middag är inte helt enkelt eftersom utbudet är så pass begränsat. Därför känns det jätteroligt att kunna erbjuda fler alternativ och göra det enklare att äta mer grönt och klimatsmart, även när det ska gå fort, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

VegMe utökar även sitt ordinarie sortiment med två spännande nyheter – en sriracha-bearnaise och en formbar färs. Sriracha-bearnaisen är en uppföljare på VegMe’s redan populära veganska bearnaise, nu i en variant med extra hetta smaksatt med sriracha-chili. Formbar färs har blivit en vegansk trend och VegMe erbjuder nu en färsk variant med sin unika och smakrika umamismak. VegMe’s formbara färs är även helt glutenfri, till skillnad från de färska alternativ som finns på marknaden idag.

Färdigrätterna kommer att säljas på ICA, Coop och Hemköp samt inom kort även på 7-Eleven och Pressbyrån. Den formbara färsen kommer finnas tillgänglig för köp på Ica, Coop och CityGross och Sriracha bearnaisen på Coop och CityGross.

Vegobullar med mos
Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

Thaigryta
Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

Pasta Bolognese
Pris: cirka 59,90-64,90 SEK

VegMe Formbar färs
Pris: cirka 45 SEK

Sriracha Bearnaise
Pris: 29,90 SEK

 

 


Kaffebellini med hallon och lakrits

Whisky och Bourbon Gillar du hallon/lakrits? Bra! Här kommer ett recept på en…
19 Jul, 2019

Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet