Hem Nyheter Svenskar väljer det goda livet i Spanien

Svenskar väljer det goda livet i Spanien

av Livets Goda

Utlandssvenskarna ökar och idag är det många som väljer att flytta till Spanien, antingen på heltid eller under vintermånaderna för att slippa de trista och gråa vintrarna i Sverige. En annan anledning är så klart den goda maten och de fina vinerna. 

I samarbete med bonuskod-bet.com

Hela 9 till 10 procent av den svenska befolkningen bor idag utomlands och siffran ser ut att öka för varje år som går. Studier visar också att många av de som har valt att bosätta sig utomlands tenderar att vara lyckligare än de som stannat kvar i Sverige. Detta pockar givetvis på vår uppmärksamhet och är något man kollar lite närmare på i denna artikel. Varför blir så många av oss lyckligare av att flytta till ett annat land?

Kulturella upplevelser

I Spanien finns ett rikt kulturliv som attraherar många svenskar. Utöver den fantastiska maten och de goda dryckerna, har man allt från modern hiphop till traditionella danser, ett rikt konstliv och innovativa filmer. Runtom i Spanien hittar man också häftig arkitektur och kvällar som pulserar av liv och energi. Det mesta verkar helt enkelt lite mer välkomnande och passionerat.

Därtill har man den starka kärleken till idrotten, inte minst fotboll som är landets nationalsport. I Spanien hittar man några av världens bästa lag och landslaget har under åren plockat hem ett VM-guld och tre stycken VM-guld. För den som vill göra som spanjorerna och bevaka La Liga på plats så kan man maximera spänningen med att betta på matcherna. Exempelvis genom att använda sig av bet365 bonuskod för att få lite extra att spela för. Att det dessutom går att placera sina insatser live medan matchen pågår, direkt från mobiltelefonen, gör det hela lite extra smidigt och spännande.

Flera soldagar

De flesta av oss vet redan att D-vitamin hjälper oss för att må bra. Kroppen absorberar D-vitamin automatiskt vid exponering av solljus, men tyvärr har vi inte jättemånga soliga dagar hemma i vårt avlånga land. I Spanien ser det däremot annorlunda ut. Där finns ett betydligt varmare klimat med ett mycket behagligare vinterhalvår. Lyxen av att under en höstmånad kunna sitta ute iklädd t-shirt och njuta av ett inhemskt vin på stranden, är inte direkt något vi är bortskämda med hemma i Sverige.

Man kan lära sig ett nytt språk

Det är alltid roligt att lära sig något nytt, men att sedan behärska lärdomen är det absolut bästa. Att lära sig ett helt nytt språk är kanske inte det enklaste, men ju mer man lär sig desto roligare blir det. Inom kort kommer man kunna säga mer och mer på spanska – vilket dessutom de lokala medborgarna älskar. Även om fler unga spanjorer börjar bli bättre på att behärska det engelska språket så är det fortfarande väldigt många som har svårt för det. Att flytta till Spanien blir därför ett perfekt tillfälle att faktiskt tvinga sig själv att lära sig ett nytt språk, en dröm många har men som få orkar ta tag i.

Ett bra hjälpmedel för att lära sig ett nytt språk, är den kostnadsfria appen Duolingo som erbjuder massor av övningar. Utöver spanska hittar man flera andra språk med om man skulle få mersmak.

Nya upplevelser gör dig mer erfaren

Ju mer man är med om, desto mer lär man dig. Detta gäller speciellt om man faktiskt bosätter sig i ett nytt land. Genom att komma bort från det ”trygga” och vardagliga, så tvingar man sig själv att vara med om nya spännande och berikande upplevelser.

Spanien har en helt annan kultur än vad vi har i Sverige och tack vare detta kommer man att bli tvungen att lära sig nya ”oskrivna” regler och möta människor med helt andra perspektiv och erfarenheter.

Ja, det finns verkligen många anledningar till att testa ett helt nytt liv i ett främmande land.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING