Hem Whisky & Bourbon Svenskarna tar helst en öl med Tegnell i sommar – petar ner GW från tronen

Svenskarna tar helst en öl med Tegnell i sommar – petar ner GW från tronen

av Livets Goda

Den kändis som svenskarna helst vill ta en öl med i sommar är statsepidemiolog Anders Tegnell, det visar en färsk Novusundersökning som Sveriges Bryggerier gjort inför Ölets Dag den 15 juli. Den folkkäre kriminologen Leif GW Persson, petas därmed av tronen som svenskarnas favorit-ölsällskap. Jimmie Åkesson hamnar på tredje plats.

Undersökningen, som tagits fram inför nationella folkfesten Ölets Dag den 15 juli, har frågat svenskarna vilken känd svensk man skulle vilja ta en öl med i sommar.

”Kanske inte förvånande att Tegnell petar ner GW från tronen just i år. Jag skulle gärna ta en kall, och naturligtvis svensk, öl med Anders på någon av våra 414 bryggerier i sommar. Han kan se det som en öppen inbjudan, säger Anna-Karin Fondberg, VD på Sveriges Bryggerier.”

Politiker och medlemmar av kungahuset är andra populära dryckeskompisar som återkommer på listan även i år. Men bara två artister kvalar in på topp 10: sommarlåtskungen Tomas Ledin och countryartisten Jill Johnson. Kanske pratar svenskarna hellre politik än lyssnar på musik till ölen?

10 I TOPP – DESSA TAR SVENSKARNA HELST EN ÖL MED
1. Anders Tegnell
2. Leif GW Persson
3. Jimmie Åkesson
4. Carl XVI Gustaf
5. Stefan Löfven
6. Kronprinsessan Victoria
7. Jonas Sjöstedt
8. Jill Johnson
9. Tomas Ledin
10. Zlatan Ibrahimovic

Undersökningen har genomförts av Novus genom 1111 fullständiga intervjuer. Deltagarfrekvensen bland de inbjudna var 67%. Fältperioden är 4 – 10 juni 2020.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING