- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Sverige silver i Culinary World Cup

Det räckte långt men inte riktigt ända fram. Guldet gick i år till Singapore och Sverige får glädjas åt en fantastisk silvermedalj. Både Singapore och Sverige fick Gulddiplompoäng i Både Varmköket och Kalla Bordet. Sverige vann VM-Guld i Kategori A och B i Kalla Bordet. Sverige fick också Guldpoängnivå i Kat C och Varmköket. Singapore vann totalt. Sverige tävlade med ett koncept med tydlig svensk profil och Matlandet Sverige i fokus. Råvaror från kvalitetsmedvetna små producenter från hela Sverige. Burfångade levande havskräftor från Njord i Bohuslän, Kalix Löjrom med ny skyddad EU-status, smågris från Domta i Enköping och kålrot och morötter från Larsviken i Skåne. Desserten hade Åkerbär från Norrland som karaktärssmak. – Tufft att bli 2a efter en fantastisk fin tävlingsvecka. Laget har gjort en superinsats. När det här har sjunkit in så kommer vi att vara mycket nöjda. 2a i världen är inte så tokigt ändå. Vi gjorde vårt bästa. Det här taggar oss ännu mer inför OS om två år. Då ska vi ta hela gänget. Då ska vi vara på topp igen, säger lagledaren Krister Dahl. 26 länder deltog i VM. Totalt var det mer än 1.000 tävlande kockar och konditorer från 53 länder. Mer än 40.000 besökare på mässan och tävlingarna. Sverige har varit på medaljplats på alla VM och OS sedan 1999 och det är helt unikt den gastronomiska världen. Källa: kocklandslaget.se