1

Sverigelansering av The Botanist – Islays gin för konnässörer

2021 är friluftslivets år med fokus på att inspirera svenskarna till att spendera mer tid i naturen. För den äventyrliga konsumenten lanseras nu den exklusiva ginen The Botanist, även kallad den vilda ginen, i Sverige. The Botanist från Bruichladdich är den första ginen från whiskeyvärldens epicentrum Islay i Skottland.

Friluftstrenden som etablerades 2020 fortsätter öka bland svenskarna. Detta gör sverigelanseringen av The Botanist, med uppmaningen att konsumenterna ska våga utforska vilt som en sinnesstämning genom både naturen och dess smaker, ytterst relevant. Arvet från naturen på den avlägsna Skotska ön återspeglas i The Botanist med dess 22 handplockade växter från den lokala floran på Islay samt nio väl utvalda bär, bark, frön och skal.

Livets Goda om The Botanist Islay Dry Gin, 46%
(Nr 52989, 479 kr, 93)
Här finner vi en stor komplexitet från start, i denna gin från Bruichladdich på Islay. 22 lokala örter bär man med sig som man fått ihop till en snygg enhet. Och nej, vänta er inte en rökig gin, den här handlar om frukt som citrus, örter, anis och enbär. Mycket elegant tilltalande, mineraliskt grusig textur, stillsamma 46% och utsökt i smaklökarna.

The Botanist från Bruichladdich finns nu att beställa på Systembolaget.se för den kräsne ginkonsumenten som vill uppleva de vilda smakerna av Islay förenade i en gin.

Höstig rose martini med The Botanist gin:

Ingredienser:
5 cl The Botanist gin
1,5 cl Rosé Vermouth
En skvätt grapefrukt bitters
Rosmarin till garnering

Instruktioner:
Rör långsamt och noggrant om ingredienserna med mycket is i en kanna.
Sila ner i ett kylt martiniglas.
Garnera med en rosmarinkvist

Enkel björnbärs- och rosmarinsgin och tonic med The Botanist gin

Ingredienser:
3,5 cl The Botanist gin
Premium tonic
Björnbär och rosmarin till garnering

Instruktioner:
Häll upp is och gin i ett glas
Toppa med premium tonic
Garnera med björnbär och en rosmarinkvist