Sveriges bästa bartender utsedd

Livets Goda 9 Jul, 2019
Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa bartender” i den nordeuropeiska finalen av World Class. Förutom den prestigefyllda titeln som Sverige bästa bartender får hon också representera Sverige i den globala finalen av World Class, som äger rum i Glasgow i september. Där kommer hon slåss om titeln som världens bästa bartender.

Förra veckan hölls den nordeuropeiska finalen av World Class, världens största bartendertävling, i Rotterdam. Målet med tävlingen var att utse en vinnare från varje land som ska få representera sitt land i den globala finalen av World Class i Glasgow i september. Under två dagar tävlade 18 bartenders i en uppvisning i charm, personlighet och förmågan att skapa utsökta och innovativa cocktails. Under tävlingens sista dag framträdde Josephine Sondlo, från Indio Kitchen i Stockholm, som den bästa bartendern från Sverige framför sina landsmän Michael John Straatman och Magnus Widmark.

Finalen ägde rum på Nolet Destilleriet i Schiedman, hem till de 325 år gamla familjeägda high-end vodkan Ketel One. Vid denna tidpunkt hade de tävlande redan genomfört tre tävlingar. Den första dagen fokuserade på blindtester, och under finaldagen testades dem i en Bee Conscious-tävling. Senare den dagen var de även tvungna att visa sin förmåga att arbeta snabbt och samtidigt underhålla sina gäster. Deltagarna var tvungna att blanda sex klassiska cocktails på sju minuter med Ketel One, Tanqueray No. 10, Zacapa, Don Julio, Johnnie Walker och Bulleit Bourbon. Varje bartender hade friheten att sätta sin personliga prägel på dessa klassiker. När poängen från de tre olika tävlingarna räknades ihop var det ingen tvekan om vem som var den svenska mästaren.

- Som jag ser det gjorde Josephine dagens bästa cocktail. Hennes skapelse smakade fantastiskt, den var otroligt bra balanserad och serverades perfekt. Tekniskt sätt var det en Bloody Mary, men fungerade lika bra som ett glas Champagne, och även presentationen hade en spännande och överraskande twist. Om jag hade nöjet och möjligheten att dricka en sådan i en bar på en fredag, hade jag gärna beställt en till. Om hon kan lugna sina nerver kan hon gå väldigt långt i Glasgow”, säger Alf del Portillo, domare och Bulleit Bourbon ambassadör från Benelux.

Samvetsgranna cocktails
Josephine Sondlo vardag kretsar kring en gård med 25 isländska ponnyer, ungefär en timmes bilresa utanför Stockholm. Hon börjar vanligtvis sin dag med att ta hand om djuren, innan det bär av mot Stockholm på eftermiddagen, där hon jobbar på Indio Kitchen. Josephine är en miljömedveten bartender som alltid beaktar hållbarhet när hon skapar sina cocktails. Josephine kan nu se fram emot en utbildning som kommer vara fram till den globala finalen i september, där hon kommer introduceras till den absoluta eliten i cocktailvärlden.

- ”Det känns fantastiskt! Jag är exalterad, glad och samtidigt lite tom, i och med adrenalinet. Samtidigt känner jag att jag redan börjat planera vägen mot den globala finalen i september. Jag vet vad jag kan förvänta mig, då jag varit med förut, men förra gången lyckades jag inte förbereda mig mentalt för tävlingen. Jag måste bli bättre på att strukturera min lediga tid och jag måste verkligen ta tag i dessa två utmaningar under de kommande månaderna. Det finns ingen anledning att delta om du inte verkligen försöker vinna allt, så det är mitt mål i år”, säger Josephine Sondlo.

 

 


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet