Sveriges bästa bartender utsedd

Livets Goda 9 Jul, 2019
Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges bästa bartender” i den nordeuropeiska finalen av World Class. Förutom den prestigefyllda titeln som Sverige bästa bartender får hon också representera Sverige i den globala finalen av World Class, som äger rum i Glasgow i september. Där kommer hon slåss om titeln som världens bästa bartender.

Förra veckan hölls den nordeuropeiska finalen av World Class, världens största bartendertävling, i Rotterdam. Målet med tävlingen var att utse en vinnare från varje land som ska få representera sitt land i den globala finalen av World Class i Glasgow i september. Under två dagar tävlade 18 bartenders i en uppvisning i charm, personlighet och förmågan att skapa utsökta och innovativa cocktails. Under tävlingens sista dag framträdde Josephine Sondlo, från Indio Kitchen i Stockholm, som den bästa bartendern från Sverige framför sina landsmän Michael John Straatman och Magnus Widmark.

Finalen ägde rum på Nolet Destilleriet i Schiedman, hem till de 325 år gamla familjeägda high-end vodkan Ketel One. Vid denna tidpunkt hade de tävlande redan genomfört tre tävlingar. Den första dagen fokuserade på blindtester, och under finaldagen testades dem i en Bee Conscious-tävling. Senare den dagen var de även tvungna att visa sin förmåga att arbeta snabbt och samtidigt underhålla sina gäster. Deltagarna var tvungna att blanda sex klassiska cocktails på sju minuter med Ketel One, Tanqueray No. 10, Zacapa, Don Julio, Johnnie Walker och Bulleit Bourbon. Varje bartender hade friheten att sätta sin personliga prägel på dessa klassiker. När poängen från de tre olika tävlingarna räknades ihop var det ingen tvekan om vem som var den svenska mästaren.

- Som jag ser det gjorde Josephine dagens bästa cocktail. Hennes skapelse smakade fantastiskt, den var otroligt bra balanserad och serverades perfekt. Tekniskt sätt var det en Bloody Mary, men fungerade lika bra som ett glas Champagne, och även presentationen hade en spännande och överraskande twist. Om jag hade nöjet och möjligheten att dricka en sådan i en bar på en fredag, hade jag gärna beställt en till. Om hon kan lugna sina nerver kan hon gå väldigt långt i Glasgow”, säger Alf del Portillo, domare och Bulleit Bourbon ambassadör från Benelux.

Samvetsgranna cocktails
Josephine Sondlo vardag kretsar kring en gård med 25 isländska ponnyer, ungefär en timmes bilresa utanför Stockholm. Hon börjar vanligtvis sin dag med att ta hand om djuren, innan det bär av mot Stockholm på eftermiddagen, där hon jobbar på Indio Kitchen. Josephine är en miljömedveten bartender som alltid beaktar hållbarhet när hon skapar sina cocktails. Josephine kan nu se fram emot en utbildning som kommer vara fram till den globala finalen i september, där hon kommer introduceras till den absoluta eliten i cocktailvärlden.

- ”Det känns fantastiskt! Jag är exalterad, glad och samtidigt lite tom, i och med adrenalinet. Samtidigt känner jag att jag redan börjat planera vägen mot den globala finalen i september. Jag vet vad jag kan förvänta mig, då jag varit med förut, men förra gången lyckades jag inte förbereda mig mentalt för tävlingen. Jag måste bli bättre på att strukturera min lediga tid och jag måste verkligen ta tag i dessa två utmaningar under de kommande månaderna. Det finns ingen anledning att delta om du inte verkligen försöker vinna allt, så det är mitt mål i år”, säger Josephine Sondlo.

 

 


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet