Hem NyheterVinnyhet Sveriges bästa vinlistor utses live på nätet

Sveriges bästa vinlistor utses live på nätet

av Livets Goda

Den 4 maj utses Sveriges bästa vinlistor av vinguiden Star Wine List. I år sker prisutdelningen med en live-streaming via Facebook.

Fotograf: Andreas Sundgren

– Med Star Wine List of the Year vill vi lyfta fram de bästa vinlistorna och det arbete som ligger bakom dem. I år vill vi också sprida lite glädje i en svår tid för alla restauranger och vinbarer, säger Krister Bengtsson, Star Wine Lists publisher och grundare.

Eventet kommer att vara digitalt och streamas på Facebook Live. 2016 års bästa sommelier i världen, Arvid Rosengren, kommer att leda eventet från New York tillsammans med Krister Bengtsson i Stockholm. Under tävlingen har tittarna också chansen att vinna en middag på en Star Wine List-restaurang.

Tävlingen hölls första gången i Sverige 2018 och 2019 hölls också en nordisk upplaga av Star Wine List of the Year. En internationell jury med fem av världens bästa sommelierer har utsett finalisterna i årets tävling. De är Marc Almert, Arvid Rosengren, Paz Levinson, Pascaline Lepeltier och Rasmus Marquart.

Tävlingen har tio kategorier, såsom bästa österrikiska vinlista och bästa vinlista per glas. Flest nomineringar har i år gått till Djuret och Grand Hôtel i Stockholm, med sex vardera. Förra årets storvinnare, PM & Vänner i Växjö, har i år fem nomineringar.

Se alla finalister, kategorier och info här >>

Ni är hjärtligt välkomna att följa eventet live:
• Tid: 4 maj klockan 15
• Digital videokonferens, streamad via Facebook Live >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING