Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Sveriges landskapspizzor blir bok

Sveriges landskapspizzor blir bok

av Livets Goda

Tillsammans med Svenska kocklandslaget bjöd Västerbottensost® in svenska folket att ta fram pizzor med smak av de råvaror som gör just deras landskap unikt. Intresset och engagemanget blev enormt och recept på pizzor strömmade in från alla landets hörn. Resultatet blev 25 st svenska landskapspizzor som nu samlas i en bok.

– När jag hörde om de olika landskapspizzorna kände jag direkt att det var en nytänkande och spännande idé som skulle göra sig bra som bok. Så det är väldigt roligt att nu få lansera boken om Sveriges landskapspizzor. Säger Eva Månsson, VD på Isaberg förlag.

Samtliga landskapspizzor representerar Sveriges råvaror med utvalda smaker från varje landskap där matglädjen och stoltheten över de lokala råvarorna och mattraditioner lyser igenom i alla recept.

Perfekt för alla ostälskare

Efter ett stort intresse på pizzorna har nu Isaberg förlag samlat alla pizzorna i en vacker, inbunden bok. Boken bjuder på många spännande och oväntade recept för alla pizzaälskare. Vad sägs om Gotlandspizza med lammfärs och ramslök, småländsk pizza med isterband och vispad färskost eller en midsommarpizza med matjessill och brynt smör från Dalarna.
Boken passar lika bra som en snygg inredningsdetalj på bordet likaväl som den är en perfekt gå-bort-present.

Lansering på bokmässan i september.
Boken kommer att lanseras på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september där det även kommer att finnas möjlighet för fem lyckliga personer att vinna ett lyxigt kit som inkluderar 1 landskapspizzabok och ett pizzastål från det norrländska företaget Gourmetstål.

Boken finns att köpa i bokhandeln och via nätbokhandlarna.

RELATERAD LÄSNING