Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Livets Goda 14 Sep, 2018
Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK är Circle K Sveriges största hamburgerkedja. Nu följer man upp samarbetet med KÄK-grundarna Petter Alexis Askergren, Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson med en ny hamburgare – den starka HKB pebre som från och med idag serveras på alla Circle K:s 295 fullservicestationer.



Historien började när de tre barndomsvännerna och grundarna av KÄK, Petter Alexis Askergren, Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson, kontaktade Circle K med en idé om att det borde finnas en ”Håll käften”-god hamburgare längs med de svenska vägarna. Idéen blev verklighet och burgaren, förkortad HKB, blev en verklig fullträff. Nu, ett drygt halvår senare, är det dags att följa upp med en ny smak på burgaren.

— När vi gick in i samarbetet visste vi att KÄK var en väldigt uppskattad hamburgerrestaurang och att de skulle leverera riktigt bra burgare. Men vi hade aldrig kunnat drömma om all den positiva respons som vi har fått efter lanseringen. Ibland dyker det upp tillfällen som bara känns helt rätt och då gäller det att våga satsa och köra på, så därför känns det både roligt och självklart att fortsätta samarbetet med Petter, Dimman och Oskar på KÄK, säger Anna-Karin Thörne, kategorichef Food på Circle K Sverige.

Nya HKB pebre är en verkligt stor godbit på 140 gram svenskt nötkött, sous vide-tillagad för den goda smakens skull, som serveras på ett briochebröd tillsammans med dubbel hamburgerost och KÄK:s hamburgerdressing. Och det är den nya pebre-salsan som KÄK tagit fram som får den nya burgaren att verkligen sticka ut.

Traditionellt innehåller den chilenska tomatsalsan pebre bland annat koriander och vitlök. KÄK:s variant är gjord på röda cherry peppers, tomater, vårlök, grön jalapeño, koriander, sweet chili och svartpeppar.

— Kombinationen pebre och burgare är en oväntad succé. Det är något med att salsan är fräsch samtidigt som den har lite drag. Alla som äter pebre-salsan blir helt sålda, säger Petter Alexis Askergren.

HKB pebre serveras exklusivt på alla Circle K:s fullservicestationer från och med 13 september och kostar tillsammans med dryck 89 kr.

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet