Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Livets Goda 14 Sep, 2018
Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK är Circle K Sveriges största hamburgerkedja. Nu följer man upp samarbetet med KÄK-grundarna Petter Alexis Askergren, Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson med en ny hamburgare – den starka HKB pebre som från och med idag serveras på alla Circle K:s 295 fullservicestationer.



Historien började när de tre barndomsvännerna och grundarna av KÄK, Petter Alexis Askergren, Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson, kontaktade Circle K med en idé om att det borde finnas en ”Håll käften”-god hamburgare längs med de svenska vägarna. Idéen blev verklighet och burgaren, förkortad HKB, blev en verklig fullträff. Nu, ett drygt halvår senare, är det dags att följa upp med en ny smak på burgaren.

— När vi gick in i samarbetet visste vi att KÄK var en väldigt uppskattad hamburgerrestaurang och att de skulle leverera riktigt bra burgare. Men vi hade aldrig kunnat drömma om all den positiva respons som vi har fått efter lanseringen. Ibland dyker det upp tillfällen som bara känns helt rätt och då gäller det att våga satsa och köra på, så därför känns det både roligt och självklart att fortsätta samarbetet med Petter, Dimman och Oskar på KÄK, säger Anna-Karin Thörne, kategorichef Food på Circle K Sverige.

Nya HKB pebre är en verkligt stor godbit på 140 gram svenskt nötkött, sous vide-tillagad för den goda smakens skull, som serveras på ett briochebröd tillsammans med dubbel hamburgerost och KÄK:s hamburgerdressing. Och det är den nya pebre-salsan som KÄK tagit fram som får den nya burgaren att verkligen sticka ut.

Traditionellt innehåller den chilenska tomatsalsan pebre bland annat koriander och vitlök. KÄK:s variant är gjord på röda cherry peppers, tomater, vårlök, grön jalapeño, koriander, sweet chili och svartpeppar.

— Kombinationen pebre och burgare är en oväntad succé. Det är något med att salsan är fräsch samtidigt som den har lite drag. Alla som äter pebre-salsan blir helt sålda, säger Petter Alexis Askergren.

HKB pebre serveras exklusivt på alla Circle K:s fullservicestationer från och med 13 september och kostar tillsammans med dryck 89 kr.

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019
Artikelarkivet