Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Livets Goda 14 Sep, 2018
Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK är Circle K Sveriges största hamburgerkedja. Nu följer man upp samarbetet med KÄK-grundarna Petter Alexis Askergren, Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson med en ny hamburgare – den starka HKB pebre som från och med idag serveras på alla Circle K:s 295 fullservicestationer.



Historien började när de tre barndomsvännerna och grundarna av KÄK, Petter Alexis Askergren, Dimman Anastasopoulos och Oskar Jakobsson, kontaktade Circle K med en idé om att det borde finnas en ”Håll käften”-god hamburgare längs med de svenska vägarna. Idéen blev verklighet och burgaren, förkortad HKB, blev en verklig fullträff. Nu, ett drygt halvår senare, är det dags att följa upp med en ny smak på burgaren.

— När vi gick in i samarbetet visste vi att KÄK var en väldigt uppskattad hamburgerrestaurang och att de skulle leverera riktigt bra burgare. Men vi hade aldrig kunnat drömma om all den positiva respons som vi har fått efter lanseringen. Ibland dyker det upp tillfällen som bara känns helt rätt och då gäller det att våga satsa och köra på, så därför känns det både roligt och självklart att fortsätta samarbetet med Petter, Dimman och Oskar på KÄK, säger Anna-Karin Thörne, kategorichef Food på Circle K Sverige.

Nya HKB pebre är en verkligt stor godbit på 140 gram svenskt nötkött, sous vide-tillagad för den goda smakens skull, som serveras på ett briochebröd tillsammans med dubbel hamburgerost och KÄK:s hamburgerdressing. Och det är den nya pebre-salsan som KÄK tagit fram som får den nya burgaren att verkligen sticka ut.

Traditionellt innehåller den chilenska tomatsalsan pebre bland annat koriander och vitlök. KÄK:s variant är gjord på röda cherry peppers, tomater, vårlök, grön jalapeño, koriander, sweet chili och svartpeppar.

— Kombinationen pebre och burgare är en oväntad succé. Det är något med att salsan är fräsch samtidigt som den har lite drag. Alla som äter pebre-salsan blir helt sålda, säger Petter Alexis Askergren.

HKB pebre serveras exklusivt på alla Circle K:s fullservicestationer från och med 13 september och kostar tillsammans med dryck 89 kr.

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet