Hem NyheterNyhet WB Sweden Rock Festival lanserar whisky i unik förpackning

Sweden Rock Festival lanserar whisky i unik förpackning

av Christoffer Enquist

För sjätte året i rad presenterar Skandinaviens största hårdrocksfestival en ny single malt whisky i samarbete med Brands For Fans och Mackmyra. Årets whisky lanseras i en låda som ger en inblick i hur det ser ut bakom kulisserna på en festival.

För många av oss infaller årets höjdpunkt under fyra intensiva dagar i början av juni. Det är då hårdrockare från hela världen sammanstrålar för att uppleva några av världens bästa band, äta god festivalmat och umgås med både gamla och nya vänner. På Sweden Rock Festival finns en unik gemenskap och en vänskaplig atmosfär som sedan länge varit festivalens signum och som får publiken att återvända år efter år. Det är den stämningen som också inspirerat arbetet med årets limiterade single malt whisky ”Oloroso Sherry”.

2020 års whisky är Sweden Rocks äldsta hittills. Det är sjätte året i följd som Sweden Rock Festival, i samarbete med Brands For Fans och Mackmyra presenterar en whisky av kvalitet – lika eftertraktad av festivalbesökare som av whiskykännare.

Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice-vd på Sweden Rock Festival.
– Denna vår sjätte årswhisky är enligt mig både den snyggaste och godaste hittills, och jag ser fram emot att snart få höra vad våra fans tycker om den.

Whiskyn levereras i en förpackning som är lika säregen som dess innehåll och för alla som arbetar med att bygga scenerna har den en välbekant utformning. Förpackningen ser nämligen ut som de lådor som vanligtvis används för att frakta instrument, ljud- och ljusutrustning till och från festivalområdet. På det viset blir förpackningen en smygtitt på det som händer backstage, i en värld som är lika viktig som den publika men som festivalbesökarna sällan får en inblick i.

Sari H Wilholm, marknadschef på Brands For Fans.
-Extra kul att vi med årets goda och fina whisky hyllar personalen som kanske inte syns mest men är ovärderlig före, under och efter festivalen.

Med Sweden Rock Single Malt Whisky Oloroso Sherry har nedräkningen till årets bästa dagar inletts.

Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry lanseras idag den 23 mars.
Om Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry
En single malt whisky från Mackmyra Gravity Distillery som är gjord på en blandning av fat som är mellan sju och åtta år gamla, varav 35 % är nymättade Olorosofat och 65% är 1st fill-bourbonfat med två års slutfinish på Olorosofaten.

Sweden Rock 20 Single Malt Whisky Oloroso Sherry
Artikelnummer: 82574
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40,0 %
Dryck: Single Malt Whisky
Ursprung: Sverige
Producent: Mackmyra Svensk Whisky AB
Pris: 699 sek
Systembolaget: Beställningssortimentet
Antal: 3 000

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING