Hem Whisky & Bourbon Sweden Rock lanserar första årswhiskyn från High Coast Distillery

Sweden Rock lanserar första årswhiskyn från High Coast Distillery

av Livets Goda

Sweden Rock inledde i november 2023 ett exklusivt samarbete med High Coast Distillery, en av Sveriges mest framstående producenter av Single Malt Whisky. Detta partnerskap sträcker sig över tre år med Live Brands Factory AB som koordinerande partner och High Coast Whisky kommer därmed att producera Sweden Rocks limiterade årswhisky under avtalsperioden. Den 25 mars får vi uppleva det första resultatet av detta samarbete då Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky äntligen lanseras på Systembolaget. 


Att äntligen få lansera vår första årswhisky för Sweden Rock Festival känns otroligt kul och spännande. Vi är trygga i att vi skapat en högkvalitativ produkt och väldigt glada för den fantastiska möjligheten att få visa upp vår unika Single Malt Whisky för en trogen och entusiastisk publik. Att vi dessutom kommer vara på plats under årets festival och möta konsumenterna i deras naturliga habitat blir grädden på moset.” – Linus Håkansson, VD för High Coast Distillery

Precis som tidigare kommer man årligen att lansera en begränsad upplaga och samtliga varianter från High Coast Distillery kommer vara Single Malt Whisky. Först ut är nu efterlängtade Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky med säljstart den 25 mars. Denna Single Malt har en alkoholhalt på 46% och är lagrad på både bourbonfat och amerikanska ekfat. Upplagan är limiterad till 4000 flaskor.

High Coast Distillery kommer också att vara på plats på Sweden Rocks Festivals VIP-område i år och besökarna kommer där att hitta deras produkter i en separat bar, köpa whiskyfat och även förboka platser till ett begränsat antal exklusiva whiskyprovningar. Marcus Antonsson, Food & Beverage Manager på Sweden Rock Festival, uttrycker sin glädje över partnerskapet: “För Sweden Rock Festival är detta samarbete en möjlighet att föra samman två kulturer med lika engagerade entusiaster – rockfansen och whiskyälskarna, som inte sällan ryms i en och samma person. Att VIP-besökarna detta år får chansen att faktiskt träffa High Coast Distillery kommer förhoppningsvis bli ett otroligt uppskattat inslag på festivalen.

FAKTARUTA
Namn: Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky
Artikelnummer: 8567401
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,0 % vol.
Pris: 799 kr
Säljstart: 25 Mars, 2024
Ursprung: Sverige
Producent: High Coast Distillery AB

Distributör: Live Brands Factory AB

RELATERAD LÄSNING