Hem Nyheter Swedish Match och Hernö Gin lanserar General Old Tom Gin portionssnus

Swedish Match och Hernö Gin lanserar General Old Tom Gin portionssnus

av Livets Goda

Swedish Match lanserar portionssnuset General Old Tom Gin som är resultatet av ett samarbete med Hernö Gin. Klassiska General med smak av internationellt prisade Hernö Old Tom Gin kommer med en ljus tobakskaraktär som har tydliga inslag av citrus, enbär, gröna örter och vita blommor. Lanseringen är begränsad till 325 000 dosor och sker i två steg den 9 samt 26 september.

För tredje gången i historien samarbetar Sveriges ledande tillverkare av snus, General och Hernö Gin, och lanserar en limiterad utgåva av snus. Samtliga ingredienser är specifikt valda utifrån smakprofilen av Hernö Old Tom Gin.

Smakprofil har växt fram i en gemensam kreativ process.
Smakexperter från båda parter har arbetat tillsammans i en kreativ process hela vägen från idé till färdig produkt. Resultatet är ett snus med en ljus tobakssmak med tydliga inslag av enbär och citrus, samt smaktoner av enträ, granskott, gröna örter och vita blommor.

– Det har varit fantastiskt roligt att se General Old Tom Gin ta sitt uttryck tack vare duktiga kreatörer från både Swedish Match och Hernö Gin. Jag talar för vår organisation när jag säger att vi älskar att utmana, flytta fram gränser samt utforska smaker och att få göra det tillsammans med smakexperter som verkar inom helt andra ramar är otroligt inspirerande. Jag är mycket nöjd med resultatet och den smakprofil som utbytet av kunskap och erfarenheter har landat i, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Limiterad upplaga med lansering 9 och 26 september.
Old Tom Gin är en limiterad co-blend som släpps i 325 000 dosor och kommer finnas till försäljning i Swedish Match’s fysiska butiker, på swedishmatch.se samt liksom vid tidigare gemensamma lanseringar på Gulf i Härnösand från och med den 9 september. Från den 26 september kommer snuset vara tillgängligt hos flera återförsäljare fram till årsskiftet – eller så långt lagret räcker.

– Vi är så glada att återigen jobba med Hernö Gin och tycker verkligen att samarbetet förenar det bästa av två världar; Hernös tungt prisade gin och Generals premiumsnus. Våra co-blends har blivit något av en tradition de senaste åren, så det känns fantastiskt att presentera ytterligare en produkt som vi tror kommer bli älskad av många, säger Sophia Bailey på Swedish Match.

Produkten kommer finnas tillgänglig i samtliga Swedish Match Stores (Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre) samt på www.swedishmatch.se och www.snusbolaget.se med flera.

Cocktails som matchar smakprofilen på snuset.
Inför lanseringen av General Old Tom Gin har Linus Morgan på Hernö Gin Bar skapat två cocktails som matchar smakprofilen på snuset.

– Den ena, Häng inte läpp Martini, är tänkt som en aperitif före maten, ett tillfälle som man vanligtvis kanske inte förknippar med att ta en snus. Men smakerna gifter sig ypperligt i den här kombinationen. Prilla och Banan Sour är en lekfull kombination av fruktigare toner som är tänkt att avrunda måltiden, berättar Linus.

Häng inte läpp Martini
7 cl Hernö Old Tom Gin
3 stänk Saline Solution
2 stänk Peychaud Bitter
2 stänk Absinth

Häll alla ingredienser i ett isfyllt rörglas, och rör om i ca 10 sekunder. Sila upp i ett välkylt cocktailglas. Garnera med en citronzest.

Prilla och Banan Sour
5 cl Hernö Old Tom Gin
1,5 cl Giffard Banane De Brezil
1cl Fino Sherry
1,5 cl citronjuice, färskpressad
1cl sockerlag

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka drink kraftigt med is i 5-8 sekunder. Sila upp i ett välkylt Cocktailglas. Garnera med körsbär.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING