Hem Nyheter Swedish Match och Wine Mechanics omdefinierar snusupplevelsen

Swedish Match och Wine Mechanics omdefinierar snusupplevelsen

av Livets Goda

Swedish Match och Wine Mechanics: Vin och snus är två traditionsenliga världar fyllda av förväntningar och oskrivna regler. Detta vill Swedish Match och Sveriges urbana vineri Wine Mechanics utmana i ett unikt samarbete. Tillsammans presenterar de årets General Kardus, ett hantverksmässigt premiumsnus som har säljstart v.43.

Swedish Match och Wine Mechanics

Swedish Match och Wine Mechanics

Årets General Kardus har växt fram i en gemensam kreativ process mellan Swedish Match och Göteborgsbaserade Wine Mechanics. Årgångssnuset med mörk tobakskaraktär har inslag av rosmarin, cederträ, timjan och rökig lakrits och kompletteras väl med den kraftiga Syrah-druvan. Det limiterade premiumsnuset som kommer i en exklusiv glasförpackning är begränsad till 800 dosor och finns nu i utvalda butiker.

– Vi är otroligt stolta över att presentera årets General Kardus tillsammans med Wine Mechanics. Detta hantverksmässiga premiumsnus reflekterar vår ambition att ständigt omdefiniera snusets potential och smakdimensioner. Med denna unika smakkombination är vi övertygade om att många snusälskare kommer att finna en ny favorit, säger Johanna Nathhorst, Brand Manager för General på Swedish Match.

General Kardus 2023 bjuder på en mörk tobakskaraktär, ackompanjerad av toner av rosmarin, cederträ, timjan och rökig lakrits. Tobaken skärs i strimlor om 0,72 mm enligt single cut-metoden, vilket ger en distinkt smak och textur som skiljer sig markant från malt lössnus.

– På Wine Mechanics gillar vi att rucka på traditioner och tänka utanför vinkorken. Genom vårt samarbete med Swedish Matchs skickliga kreatörer har vi kombinerat två olika perspektiv – en vinintresserad snusmakare och en snusälskande vinmakare. Resultatet? En smakfusion som skrivit om reglerna för hur vi njuter av vin och snus. Med en vision om att ständigt sträva efter det bättre, har vi kombinerat kunskap från både världar för att skapa en helt unik smakupplevelse. Och låt mig säga, den resan startad under en sen kvälls brainstorming har varit allt annat än konventionell, skrattar Kenneth Gustafsson, grundare av Wine Mechanics.

General Kardus kommer att finnas tillgänglig i en begränsad upplaga om 800 exemplar. Varje Kardus är tillverkad i en behållare av glas och kommer att kosta 999 kr. Kardusen kommer finnas till försäljning v.43 i Swedish Match butiker i Stockholm, Göteborg, Lund, Strömstad och Charlottenberg, samt på www.swedishmatch.se.

Historien bakom Kardus
Ordet kardus kommer från franskans ”cartouche” och härstammar från karduspapper, som är ett enklare och grovt omslagspapper som började brukas redan på 1600-talet. Kardusförpackningarna hade ofta ett sigill som förslutning och vägde 250 gram. Varför de vägde just 250 gram hör samman med det gamla viktmåttet ett halvt skålpund, som var en vanlig mängd att köpa snus för. När portionsdosorna blev alltmer vanliga på marknaden försvann förpackningen.

RELATERAD LÄSNING