Hem Mat & Restaurang Symbios vinner Årets Affärskrog 2019

Symbios vinner Årets Affärskrog 2019

av Christoffer Enquist

Söderkrogen Symbios på Skånegatan i Stockholm tilldelas under tisdagen priset Årets Affärskrog som delas ut av DI Weekend.

Årets affärskrog – Symbios

Sedan 1983 har Di Weekend varje år hyllat den restaurang som bäst lämpar sig för affärssamankomster genom att dela ut priset Årets Affärskrog. Förra året tog den tämliga nyöppnade restaurangen Bonnies på Bank Hotel hem priset och i år är det alltså restaurang Symbios som kammar hem priset.

Krogredaktören Göran Jonsson på DI weekend, som ansvarar för juryarbetet inför Årets Affärskrog tycker att miljön och atmosfären är viktigt då han letar potentiella vinnare till Årets Affärskrog.

– Årets affärskrog ska vara en restaurang som ligger i tiden, som känns modern och håller hög kvalitet i alla led. God tillgänglighet och valfrihet uppskattas. Dessutom ska det gärna finnas något av nyhetens behag över valet”, säger Göran Jonsson.

I våras öppnade köksmästarna Simon Eriksson och Henrik Wittgren tillsammans med huvudägaren Jesper Kvarnefält upp dörrarna till Symbios på Skånegatan 80 i Stockholm. Adressen är en klassisk krogdestination som nu med Henrik och Simon i köket serverar en modern nordisk mat med noggrant utvalda råvaror alltid efter säsong. Symbios strävar efter att främja våra svenska bönder. De båda kockarna inspireras även av de olika årstiderna och därför får de viktigaste grönsakerna och proteinerna följa de skandinaviska säsongerna.

– På Symbios finns en blick mot hela världen. Där det finns god mat, därifrån hämtar vi inspiration, säger Henrik Wittgren, delägare och köksmästare på Symbios.

Symbios erbjuder en fast trerättersmeny till ett förmånligt pris eller Veckans varma för 160 kr, som en dagens lunch fast under en hel vecka. Att servera lunch på en ambitiös restaurang är ingen självklarhet och affärsluncher är ganska sällsynta numera. Konkurrensen mellan billigare lunchalternativ i de kringliggande kvarteren är stor men Symbios behållning är deras höga ambitionsnivå som gör att de sticker ut bland de enklare alternativen.

– Stockholm blir bara större och större och vi kände att det måste finnas utrymme för en ambitiösare lunch. Affärslunch har knappast funnits på Södermalm tidigare, säger Jesper Kvarnefält. delägare till tre krogar på Södermalm, däribland Symbios.

Motivering: En modern restaurang på klassisk krogadress. Med hög kvalitet och lustfylld elegans levereras smaksäkra rätter i industriell miljö. Di Weekends utmärkelse Årets affärskrog 2019 går till restaurang Symbios.

Prisutdelningen sker på Bank Hotels restaurang Bonnies under tisdagskvällen.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING