Systembolagets första ekologiska Cognac och Tomatin 25 år

Livets Goda 20 Sep, 2010
Whisky och Bourbon Galatea är först ut på Systembolaget när det gäller att representera den första ekologiska Cognac:en som hittas på hyllorna. Dessutom släpper de även den 1 oktober Tomatin 25 år på 35 cl flaska
Distillerie Du Peyrat Organic VSOP: Galatea är mycket stolta över att få lansera Systembolagets första ekologiska cognac med varumärket Distillerie Du Peyrat Organic VSOP. Distillerie Du Peyrat är till 100% ekologisk cognac och destilleriet är familjeägt och har funnits inom cognacsindustrin i över 200 år. I regionen Cognac är och har alltid Distillerie Du Peyrat varit en ekologisk pionjär där de har nära relationer till ekologiska vinproducenter. De har långsiktiga relationer till sina vinproducenter och betalar rättvisa priser för att uppmuntra ekologisk vinproduktion, och för att kunna utveckla och erbjuda ekologisk cognac över en längre tidperiod. Insatsvarorna, dvs papperetiketterna och kartongerna är återvinningsbara och även flaskorna är lätta att återvinna. Med designen på cognacen vill destilleriet betona och få fram det klassiskt franska manèret för att få rätt känska när man ska avnjuta en cognac. Fakta kring Distillerie Du Peyrat Organic VSOP: Druvsorter: Ugni Blanc och Folle Blanche Odlingsområde för druvor: Petit Champagne, Fin Bois, Bon Bois Destillering: Enkelpanna, Charentaismodell Typ av fat : Franska Limousin ekfat Lagring : Traditionell cognacskällare Nedan följer en smak och doftbeskrivning av Distillerie Du Peyrat Organic VSOP: Färg : Gyllene mörk bärnsten Doft : Rik, kryddig, inslag av valnöt. Smak: Mjuk, avrundad med inslag av torkad frukt och choklad. Distillerie Du Peyrat Organic VSOP kommer lanseras i 176 Systembolagsbutiker och priset är 359:-, art.nr på Systembolaget är 170-02. Tomatin 25 Years Nu lanserar Tomatin Distillery sin 25-åriga maltwhisky på 35cl flaska. Tomatin 25 years är lagrad på amerikanska ekfat. Andra produkter från Tomatin Distillery i Systembolagets fasta sortiment är deras 12-åriga whisky (art.nr 443, pris 309:-). I beställningssortimentet finns Tomatin 15 Years (art.nr 86834, pris 539:-) samt Tomatin 18 Years (art.nr: 86048, pris: 639:-). Nedan följer en smak och doftbeskrivning av Tomatin 25 Years: Färg: Ljus bärnsten. Doft: Elegant komplex doft med inslag av malt, honung, hasselnötter och apelsinskal Smak: Mycket mogen elegant smak med inslag av valnötter, ljunghonung och smörkola. Tomatin 25 Years har en lång balanserad aningens torr eftersmak med inslag av vanilj, nougat och ett litet inslag av rök. Tomatin Distillery ligger i Aviemore, precis väster om speyside och klassas som en highland malt, även om den påminner mycket om en elegantare och lättare speysidewhisky. Destilleriet är skottlands största, men man utnyttjar inte hela kapaciteten. Tomatin 25 Years kommer lanseras i 54 Systembolagsbutiker och priset är 499:-, art.nr på Systembolaget är 20490-02. För mer information, se www.galatea.se

Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet