Hem Whisky & Bourbon Tales of The Macallan Volume I – Historien om ett extraordinärt whisky-arv

Tales of The Macallan Volume I – Historien om ett extraordinärt whisky-arv

av Livets Goda

The Macallan presenterar Tales of The Macallan Volume I, den första utgåvan i en ny limiterad serie av framstående och minst sagt unik single malt som berättar historien om The Macallans whisky-pionjärer och deras långa tradition av whiskytillverkning.

Tales of The Macallan Volume I: The Laird of Easter Elchies (1659 – 1715) är en hommage till till Kapten John Grant, som på 1700-talet insåg potentialen av Easter Elchies Estate, marken som varit hem till The Macallan Distillery sedan 1824.
Det är berättelsen om en man som förkastade konventioner och bekvämligheter i strävan efter ett större syfte och en ny standard för excellens som kommit att prägla det hantverk, arv och kompromisslöshet som drivit The Macallan i nästan 200 år.

Grant föddes 1659 vid en avlägsen plats längs Spey-floden och inledde som ungdom en karriär inom militären där han också slutligen erhöll titeln kapten efter att ha slagits i kriget. Familjen Grant hade ägt marken sedan 1543 men det var först vid Johns hemkomst från kriget som hans vision förvandlade landskapet till födelseplatsen av The Macallan.

John arbetade för att skapa de absolut bästa förutsättningarna för att odla korn och hans arbete bidrog till att upprätthålla ett mindre bondesamhälle som än idag sår grödor för att slutligen bli destillerad whisky. År 1700 byggde han ut och renoverade egendomen vid Easter Elchies som ser ut över Spey-floden och idag är detta The Macallans andliga hem. Grants djupa respekt för naturen och känsla för gemenskap lever vidare genom The Macallan än idag.

Tales of The Macallan Volume I är en helt unik single malt från 1950, tillverkat av The Macallans Lead Whisky Maker Sarah Burgess för att hedra John Grants minne. Destillerad 1950 och buteljerad 2021, en sammansättning som är ensam i sitt slag.

Tales of The Macallan Volume I kommer i en helt unik förpackning som skräddarsytts för utgåvan där mästerligt hantverk av olika slag kombinerats. Flaskan i sig är en kristallkaraff tillverkad för hand av Lalique som omsluts av ett bokliknande fodral framtaget av bokbindarna Shepherds, Sangorski & Sutcliffe och Zaehnsdorf som är bokbinderier av högsta klass. Boken är slutligen fylld av illustrationer från Andew Davidson som skildrar Grants berättelse.

Tillgänglighet: The Macallan Tales of The Macallan Volume I kommer finnas tillgänglig via kommer finnas tillgänglig på Systembolaget (artikelnummer 4109601) från och med den 3 februari. Whiskyn säljs för 660.000:- SEK och i en ytterst limiterad upplaga om 350 karaffer världen över.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING