1

Talisker lanserar vinterbadsguide och exklusiv vinterbadsupplevelse i Åre

Lagom till att vattentemperaturen kryper ner mot noll har whiskymärket Talisker tagit fram en vinterbadsguide ihop med konstnären och kallbadsexperten Linda Vagnelind. I samband med lanseringen bjuder Talisker också in till en exklusiv vinterbadsupplevelse i Åre senare i november.

I början av sommaren lanserade Talisker en upptäcktsguide till tolv natursköna platser i Sverige tillsammans med äventyraren Linda Åkerberg. Talisker har i många år velat uppmuntra människor att utforska sin omgivning och se sig om i naturen. I samma anda följer de nu upp med en guide till elva underbara platser för vinterbad, handplockade av experten Linda Vagnelind. Hon gav i februari 2021 ut boken Kalla bad ihop med Linda Ahlgren. Platserna i guiden sträcker sig från Falsterbo i Skåne till Jukkasjärvi i Lappland.

– Talisker grundades av bröderna MacAskill som i början av 1800-talet rodde över Atlanten. Deras upptäcks- och äventyrslust präglar varumärket än idag. Sommarens Talisker Adventure Guide var väldigt uppskattad, vilket visar att det finns ett stort ett sug efter äventyr bland svenskarna. Genom att vidareutveckla konceptet med en vinterbadsguide hoppas vi kunna locka fram upptäcktslusten hos ännu fler, säger Tina Timm på Diageo.

Utöver badplatserna finns det guiden också tips och instruktioner för lyckade och säkra kallbad. Allt från hur man kommer i gång, till vad man behöver och hur man hittar fokus. Linda berättar också om hälsofördelarna med kallbad såsom minskad stress, bättre sömn och kroppskontroll. Vinterbadsguiden finns tillgänglig från 25 oktober på vagnelind.se/ice/talisker.

– Den svenska naturen har så mycket att ge, även på vintern. Kallbad har blivit en oumbärlig del av mitt liv sedan flera år tillbaka. Du tvingas att vara i nuet när vattnet omsluter dig. Ett lugn infinner sig och efteråt är man fylld av energi.  Självklart kan man behöva lite övning i början. Hösten är en perfekt tid att börja med kallbad för att sakta men säkert vänja sig vid kallare temperaturer, säger Linda Vagnelind, kallbadsexpert.

Vinterbadsupplevelse i Åre
För att få fler att testa kallbad lanserar Talisker i samband med att guiden släpps även ett unikt helgäventyr i Åre. På plats blir det hajk upp till idylliska fjällstugan Åre Ripmon där kallbadsproffset Linda Vagnelind guidar deltagarna till en magisk naturupplevelse i form av ett vinterbad. Detta följs av en whiskyprovning och trerätters middag med Taliskercocktails på restaurang Granen. Paketet innefattar även transport ToR Stockholm och två nätters boende samt frukost på hotell Granen i Åre. Upplevelsen finns att boka på are-winterbath- weekend.confetti.events/ från fredagen den 29 oktober och äger rum helgen 12-14 november till ett pris av 1 995 SEK per person.