Hem NyheterNyhet WB Talisker Skye – Kommer till Systembolaget den 1 december

Talisker Skye – Kommer till Systembolaget den 1 december

av Livets Goda

Talisker Skye är den senaste lanseringen från destilleriet på Isle of Skye. Tanken med Talisker Skye är att reflektera den vilda och vackra naturen på Isle of Skye och whiskyn hyllar öns storslagna landskap och kustlinje.

För att fånga essensen av Isle of Skye i en flaska, är Talisker Skye framtagen med en kombination av handplockade rostade och påfyllda amerikanska ekfat, noggrant utvalda av Taliskers master blenders för att framhäva Taliskers söta citrusnoter samtidigt som man behåller destilleriets karaktär.

”Vi är väldigt stolta att välkomna Talisker Skye till vår familj av karaktäristiska whiskeys. Vi har en stor passion för både whiskey och vårt hem Isle of Skye, och ser denna whiskey som det perfekta sättet att hylla detta. Våra master blenders har arbetat stenhårt för att skapa en whiskey som förkroppsligar naturen på Skye – och vi är lyckliga över slutprodukten; det är Skye i en flaska, säger Stuart Harrington, Taliskers destillerichef.

Skye har skapats för att leverera ett innovativ och rökigt sött tillskott till den redan existerande samlingen; som fortfarande behåller de kryddiga och marina noterna som är så väsentliga för varje Talisker.

Talisker Skye finns tillgänglig på Systembolaget från den 1 december till ett pris av 439
SEK. Alkoholhalten uppgår till 45.8%.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING