Hem NyheterNyhet WB Tareq Taylor Craft Gin – En Skånsk hantverksgin

Tareq Taylor Craft Gin – En Skånsk hantverksgin

av Livets Goda

I detta skånska samarbete har Tareq Taylor och familjeföretaget Saturnus tillsammans tagit fram en hantverksgin. Med en tydlig grundvision att låta botanicals som myskmadra, älgört, långpeppar och paradiskorn bära ginen har det experimenterats, destillerats och provsmakats för att hitta rätt balans. Resultatet av denna hantverkslusta var Tareq Taylor Craft Gin.

För mig var det mycket viktigt att få med framför allt myskmadran. Den tycker jag har en spännande smak och karaktär och det kändes kul att den fick ta plats.” Säger Tareq Taylor.

Tillverkningsprocessen ser ut som så att torkade kryddor kommer till destilleriet i Malmö där kryddorna får dra i sprit och vatten i nästan två veckor. Därefter destilleras varje krydda för sig för att säkerställa att varje smak får ta plats i den färdiga produkten. Detta tillvägagångssätt gjorde att finjusteringarna kunde göras med stor exakthet när produkten utvecklades. Efter destillering görs en blandning som buteljeras. Allt under samma tak.

En stor fördel var att det bara är en knapp mil mellan Tareqs restaurang och vårt destilleri. Det gjorde att vi verkligen kunde ha ett nära samarbete för att hitta rätt med smakerna.” Säger Ludwig Liepe, kategorichef på Saturnus.

Kort om Tareq Taylor
Tareq är kocken som med lång erfarenhet i köket även slagit igenom i TV-rutan. På ett varmt och glatt sätt har han charmat svenska folket och vann år 2021 två priser på Kristallen galan, bland annat för årets TV-personlighet. Vill man uppleva Tareqs matfilosofi är restaurangen Kockeriet det perfekta valet. En restaurang Tareq själv beskriver som ”Ett gastronomiskt hus med råvaran i fokus.

Kort om Saturnus
Saturnus är familjeföretaget i 5:e generationen som försett svenska hem med dryck sedan 1893. Djupt rotat i den skånska myllan ligger lokala råvaror och hantverk i fokus. De största produktgrupperna är Glögg och kryddat brännvin med varumärken som God Jul Glögg, Saturnus 1893, Utö, Saltö och Skärgårdssnapsar. Saturnus var första privata aktör i Sverige med att lansera en gin sedan det statliga tillverkningsmonopolet föll, vilket innebär att rutinen finns i huset vad gäller smak och destillat.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING