Tareq Taylor tävlar i ostronöppning i fullbokat Grebbestad

Livets Goda 3 May, 2018
Mat och Restaurang Efter vinsten i Kockarnas kamp i TV4 laddar Tareq Taylor om för nästa utmaning. Den 5 maj gästar han nämligen Nordiska Mästerskapen i ostronöppning i Grebbestad och deltar i den öppna klassen. Men det är en ödmjuk debutant som packar ned ostronkniven i resväskan och styr kosan mot Bohuslän.

— Vinnarkänslan från Kockarnas kamp är nog den enda erfarenhet jag har med mig in i den här tävlingen. Jag känner mig som en nyutsläppt kalv på otroligt vinglande ben i det här sammanhanget, skrattar Tareq Taylor.

Fullbokat på hotell och restauranger
Nordiska Mästerskapen i ostronöppning har sedan många år blivit någon av en inofficiell start för sommarsäsongen i Grebbestad. Hotell och restauranger är fullbokade, och den lokala uppslutningen är total. Nytt för i år är att evenemanget flyttar från hamnplanen i Grebbestad till Charlottenlund, som är Grebbestads Folkets park. Bland de tävlande finns bland annat hemmasonen Lars Karlsson, ägare till Everts Sjöbod, som under många år har skapat upplevelseturism med ostronen i centrum.

— Omkring 90 procent av de svenska ostronen plockas i vattnen utanför Grebbestad. När vi började med att skapa skaldjursturer för tiotalet år sedan låg fokus på hummer och makrill, men ostronsafarin har bara växt mer och mer. Vi får hit både svenska och utländska turister som vill vara med och plocka ostron på våra turer, säger han.

Som att springa ett hundrameterslopp
Tareq Taylor ställer alltså upp i Öppna Grebbestadsmästerskapen – i potten för vinnaren ligger en plats i Nordiska Mästerskapen som hålls senare under lördagen den 5 maj. Trots ett helt yrkesliv i köket och med många öppnade ostron under bältet så menar Tareq Taylor att det är en oerhört svår utmaning som väntar.

— Vi som bor längre söderut är inte alls vana vid att hantera de platta, fantastiska ostronen som finns i Bohuslän, så jag tar mig an den här utmaningen med stor ödmjukhet. Jag har tidigare besökt EM i ostronöppning i Trollhättan, och det var ett härligt evenemang. Vad jag förstår så är det lika mycket glädje och engagemang från publiken här i Grebbestad. Det blir nästan som att springa ett hundrameterslopp!

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet