Tareq Taylor tävlar i ostronöppning i fullbokat Grebbestad

Livets Goda 3 May, 2018
Mat och Restaurang Efter vinsten i Kockarnas kamp i TV4 laddar Tareq Taylor om för nästa utmaning. Den 5 maj gästar han nämligen Nordiska Mästerskapen i ostronöppning i Grebbestad och deltar i den öppna klassen. Men det är en ödmjuk debutant som packar ned ostronkniven i resväskan och styr kosan mot Bohuslän.

— Vinnarkänslan från Kockarnas kamp är nog den enda erfarenhet jag har med mig in i den här tävlingen. Jag känner mig som en nyutsläppt kalv på otroligt vinglande ben i det här sammanhanget, skrattar Tareq Taylor.

Fullbokat på hotell och restauranger
Nordiska Mästerskapen i ostronöppning har sedan många år blivit någon av en inofficiell start för sommarsäsongen i Grebbestad. Hotell och restauranger är fullbokade, och den lokala uppslutningen är total. Nytt för i år är att evenemanget flyttar från hamnplanen i Grebbestad till Charlottenlund, som är Grebbestads Folkets park. Bland de tävlande finns bland annat hemmasonen Lars Karlsson, ägare till Everts Sjöbod, som under många år har skapat upplevelseturism med ostronen i centrum.

— Omkring 90 procent av de svenska ostronen plockas i vattnen utanför Grebbestad. När vi började med att skapa skaldjursturer för tiotalet år sedan låg fokus på hummer och makrill, men ostronsafarin har bara växt mer och mer. Vi får hit både svenska och utländska turister som vill vara med och plocka ostron på våra turer, säger han.

Som att springa ett hundrameterslopp
Tareq Taylor ställer alltså upp i Öppna Grebbestadsmästerskapen – i potten för vinnaren ligger en plats i Nordiska Mästerskapen som hålls senare under lördagen den 5 maj. Trots ett helt yrkesliv i köket och med många öppnade ostron under bältet så menar Tareq Taylor att det är en oerhört svår utmaning som väntar.

— Vi som bor längre söderut är inte alls vana vid att hantera de platta, fantastiska ostronen som finns i Bohuslän, så jag tar mig an den här utmaningen med stor ödmjukhet. Jag har tidigare besökt EM i ostronöppning i Trollhättan, och det var ett härligt evenemang. Vad jag förstår så är det lika mycket glädje och engagemang från publiken här i Grebbestad. Det blir nästan som att springa ett hundrameterslopp!

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018

Ardbeg lanserar ännu en ikonisk presentförpackning - en hyllning till ön och destilleriets profiler

Whisky och Bourbon Efter förra årets succé lanserar Ardbeg återigen en limiterad presentförpackning…
12 Sep, 2018

Glenmorangie Beyond the Cask 2018 surfar vidare på framgångsvågen

Whisky och Bourbon I Glenmorangies senaste samarbete för projektet Beyond the Cask 2018…
17 Aug, 2018

​Brittisk öl-lobbyist lovordar skånska hantverksbryggerier

Whisky och Bourbon James Calder, kommunikationschef på SIBA som representerar oberoende hantverksbryggare i…
11 Sep, 2018
Artikelarkivet