Hem Mat & Restaurang Tävlingskök inför Bocuse d´Or Europe byggs mitt i Stockholm

Tävlingskök inför Bocuse d´Or Europe byggs mitt i Stockholm

av Livets Goda

Alexander Sjögren och hans team, med coach Jonas Lundgren i spetsen, har under fyra månader arbetat fram de svenska tävlingsrätterna med daglig träning i Menigos lokaler i Årsta i Stockholm. Den 5-22 april flyttar teamet in i Mood kvarteret med ett helt nytt kök där de dagligen kommer att finslipa smak och presentation för att nå perfektion. Det nya tävlingsköket på Regeringsgatan kommer dessutom att visa förbipasserande livebilder från Alexanders träning mellan klockan 12 och 13 varje dag. Konkurrensen i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, hårdnar för varje år. Gastronomi Sverige och den svenska Bocuse d’Or Akademien, som står bakom den svenska satsningen, har för avsikt att ligga i topp även i år. – Det här är en viktig utveckling och unikt för den svenska satsningen i Bocuse d’Or. Vi tror att det är en enorm fördel för vår svenska kandidat att kunna genomföra sin tidsträning i ett kök som är identiskt med tävlingsköket. På detta sätt kan varenda rörelse och moment tränas in, säger Henrik Norström, President för Svenska Bocuse d´Or Akademien. Alexander Sjögren tränar dagligen i tävlingsköket i Moods lokal på Regeringsgatan mellan den 5 – 22 april. Den 26-29 april flyttas köket till Stockholmsmässan och GastroNord där Alexander fortsätter sin träning. Det nya tävlingsköket har möjliggjorts av Stockholmsmässan tillsammans med Gastronomi Sveriges sponsorer. Den 8 maj reser Alexander och hans team till Budapest. – Jag är enormt tacksam att få tillaga mina tävlingsrätter in i det sista i ett riktigt tävlingskök. Det gör stor skillnad att jag och min commis Hampus hinner träna på att röra oss under press på den lilla yta som faktiskt gäller i skarpt läge den 11 maj, säger Alexander Sjögren. För att vinna Bocuse d’Or ska man inte bara laga den godaste maten på rätt tid utan det gäller att få så många poäng som möjligt i samtliga delar, däribland presentation och organisation. I år samarbetar Gastronomi Sverige med glaskonstnärerna och bröderna Matti och Simon Klenell, som ansvarar för designen av presentationen och uppläggningsfatet. Bocuse d’Or Europe, Budapest 10-11 maj I Bocuse d’Or Europe, Kock-EM i Budapest, är det totalt 20 välmeriterade kockar som ska göra sitt yttersta för att komma bland de 11 första för att ta sig vidare till VM i Lyon nästa år. Alexander tävlar den andra och sista dagen med tävlingens sista starttid.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING