Hem Nyheter Taylor Swift utlöser reseboom till Stockholm

Taylor Swift utlöser reseboom till Stockholm

av Livets Goda

“The Eras Tour” äger rum den 17-19 maj på Friends Arena i Stockholm, och för de datumen har antalet flygbokningar till huvudstaden ökat med hela 122 procent. Den ledande onlineresebyrån Travellink, har genomfört en analys av bokningarna till de europeiska spelplatserna för Taylor Swifts högt efterlängtade 2024-turné.

“Taylor-effekten” är total, vilket bevisas av den märkbara ökningen av flygbokningar till Stockholm och andra europeiska städer som står värd för hennes konserter. Redan under andra halvåret 2023 skedde det, enligt Travellinks data, en märkbar ökning av sökningar efter flygbiljetter till konsertstäderna. Stockholm ledde ökningen över antalet sökningar med imponerande +473%, följt av Warsawa på +339% och Edinburgh på +176%.

Sökningarna återspeglar ett stort intresse för att närvara vid Taylor Swifts konserter. När konserten nu börjar närma sig, kan man även konstatera att antalet faktiska bokningar till Stockholm har ökat med häpnadsväckande 122 procent under konsertdatumen, jämfört med samma period förra året.

Internationellt intresse:
De främsta nationaliteterna som bokar flyg till Stockholm under konsertdatumen är danskar (15%), spanjorer (13%), tyskar (13%), norrmän (8%) och engelsmän (8%) vilket understryker det globala intresset för Taylor Swifts turné.

Närmare 6 av 10 resenärer stannar borta i 3-4 dagar och 4 av 10 i två dagar.
Travellinks analys antyder även att Taylor Swifts “The Eras Tour” inte bara lockar fans från Europa, utan även väcker stort intresse bland amerikaner som reser till Europa för att se konserterna. De tre nationaliteter som ligger i topp bland de som sökt efter flyg till Stockholm under konsertdagarna är danskar, tyskar och amerikanare.

RELATERAD LÄSNING