1

Teeling Whiskey Distillery firar 6-årsjubileum

Teeling Whiskey, Irlands mest progressiva irländska whiskey, firade den 10 juni 6-årsjubileum för öppnandet av Teeling Whiskey Distillery för besökare. Destilleriet grundades 2015 och var då det första nya destilleriet i Dublin på över 125 år och startade återfödelsen av Dublins whiskeyproduktion.

Sedan öppnandet har Teeling Whiskey Distillery varit ett givet turistmål i det livliga Dublin och man har välkomnat över 500 000 besökare sedan invigningen, besökscentret i destilleriet har även hedrats med pris för bästa whiskeyupplevelse.

Under pandemin har besökscentret varit stängt men nu slår man åter upp portarna för turer där man på egen hand kan uppleva destilleriet medan de guidade turerna startar lite senare i sommar i linje med de irländska pandemilagarna, vilket har lett till stor glädje på destilleriet. Pandemin till trots har Teelings mycket hängivna medarbetare lyckats nå ut till 250 000 personer genom online-provningar och föredrag.

Teeling Whiskey Distillery erbjuder besökare en modern och total destilleriupplevelse. Det obevekliga fokuset sedan öppnandet har legat på att ge en exceptionell kundupplevelse och samtidigt producera whiskey i världsklass. Under de senaste sex åren har mer än 3,5 miljoner liter whiskey tillverkats och över 30 000 fat har fyllts med råsprit. Denna whiskey kommer för framtiden att vara en nyckelkomponent i alla Teelings framtida lanseringar.

Jack Teeling, grundare och verkställande direktör för Teeling Whiskey Company kommenterade: ”På vissa sätt har de senaste sex åren gått mycket snabbt, men när vi ser tillbaka måste vi erkänna att det är hårt arbete som har gjort att vi är där vi befinner oss nu. Vi är oerhört stolta över att återuppliva hantverket med destillering i Dublin och att etablera Teeling Whisky Distillery som ett destilleri i världsklass och en plats för upplevelser under denna tid. Som en god whiskey åldras vårt destilleri mycket bra och vi ser fram emot att åter välkomna besökare för att uppleva vårt destilleri samt invigningen av vår nya ”Teeling Terrace”, ett utomhusområde för sommarmånaderna. “