Teeling Whiskey Distillery firar fyra år

Livets Goda 13 Jun, 2019
Whisky och Bourbon Teeling Whisky firar fyraårsdagen av sitt prisbelönta destilleri i dagarna. I juni 2015 började Teeling Whiskey ett nytt kapitel i modern irländsk whiskyhistoria när man öppnade det första nya destilleriet i Dublin på över 125 år till allmänheten.

Psst: I stundande Whisky & Bourbon #43 så gör vi en djupdykning i Teeling och dess utbud...

Teckna din prenumeration på Whisky & Bourbon (175 kr) här >>

 

Under de senaste fyra åren har över 425 000 personer besökt Teeling Whiskey Distillery och under samma fyraårsperioden har en kombination av besökare till destilleri, försäljning från det angränsande destillerikaféet och presentaffären samt försäljning från evenemangsuthyrning resulterat i en omsättning på nära 13 miljoner euro för Teeling Whiskey.

Förutom succén kring besökarantal har Teeling Whiskey Distillery konsekvent erkänts med flera utmärkelser och fått 15 utmärkelser sedan 2015. De senaste utmärkelserna för Teeling inkluderar att vara listade som Europas ledande destilleriattkraktion under de senaste två åren vid World Travel Awards samt en nominering för ”Whisky attraction of the year” från Whisky Magazine.

"Irländsk whiskey fortsätter att lysa skönt med en ny generation whiskeydrickare som upptäcker den fulla bredden och de alternativ som branschen har att erbjuda. Vi kommer att fortsätta att göra det som vi gör bäst och se till att vi representerar de nya irländska whiskeydestillerierna genom högkvalitativ whiskey och genom att utveckla destilleri-upplevelsen." Jack Teeling, grundare och VD för Teeling Whiskey.

Även 2019 har hittills varit ett framgångsrikt år. Inte bara det att man vid World Whisky Awards var listad i fyra kategorier, Teeling Whiskey skrev dessutom historia när man som första irländska whiskeyproducent vann guld i den prestigefyllda kategorin Worlds Best Single Malt med sin 24-åring.

Teeling Whiskey Distillery ligger i Dublin på Newmarket Square, bara 100 meter från platsen för det ursprungliga Teeling-destilleriet som låg där på 1700-talet. Teeling Whiskey har varit ledande i den senaste tidens återupplivning för Dublin-baserad whiskey. Sedan destilleriet öppnades 2015 har ytterligare tre whiskey-destillerier öppnat sina dörrar i staden.

"The Teeling Whiskey Distillery är en unik och oöverträffad upplevelse i Dublin och dess framgång sedan vi öppnade 2015 är något vi är mycket stolta över. Vår vision för våra besökare var att ge en unik upplevelse för personer intresserade av att lära sig irländsk whisky och vi har verkligen belönats av det överväldigande positiva svaret vi har fått både från irländare och från internationella besökare. Jack Teeling, grundare och VD för Teeling Whiskey.


Hyllade årgångar från Penfolds - lanseras i September

Vin För många vinentusiaster är lanseringen av The Penfolds Collection en…
22 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

Soalheiro ny producent hos Ward Wines

Vin Vinhuset Soalheiro är pionjär när det gäller att producera vin…
20 Aug, 2019

Visit Sweden ska hjälpa matföretag att profilera hållbarhet

Mat och Restaurang Bland utländska turister förknippas Sverige starkt med hållbarhet och trender…
20 Aug, 2019

Unik och exklusiv låda med viner från Jean Louis Chave

Vin Jean Louis Chave är en av Rhônedalens topproducenter. Nu lanserar…
19 Aug, 2019

dags för Quercus IV Mongolica

Whisky och Bourbon Den 6 september släpps Quercus IV Mongolica från High Coast…
19 Aug, 2019
Artikelarkivet