Hem NyheterNyhet WB Teerenpeli 10 Years Old single Malt Whisky 10 Years Old åter på den svenska marknaden

Teerenpeli 10 Years Old single Malt Whisky 10 Years Old åter på den svenska marknaden

av Livets Goda

Teerenpeli Distillery återlanserar deras hyllade exklusiva 10 åriga singelmalt på den svenska marknaden via Systembolagets beställningssortiment. Detta är en singelmalt whisky i sann nordisk stil lagrad under ett decennium i djupaste Finland.

För drygt 10 år sedan låg snön djup och vinterns kyla gjorde sig påmind i finska Lahtis, men inne på destilleriet Teerenpeli var det varmt och gott mellan de två whiskypannorna. Oberoende av det omgivande klimatet sipprade spriten i en stabil rännil genom ”spiritsafen” på sin väg mot de stundande faten. Detta destillat skulle sedermera läggas på två typer av fat nämligen ex-Bourbon och före detta spanska sherryfat. Ett decennium senare får man chansen att prova denna finska singelmalt whisky.

Det finska whiskyundret Teerenpeli är destilleriet som gått från klarhet till klarhet, från okänd till världskänd och sedan IWSC krönte dem till årets whiskyproducent 2020 har de nu helt klart stjärnstatus.

Ett annat tecken på Teerenpelis framsynta förmågor är designen av deras förpackningar som på ett klimatsmart och snyggt sätt även presentera flaskan. Designen på förpackningen är framtagen i ett samarbete mellan Design Foundation Finland och Lahti Institute of Design.

Teerenpeli 10 Years Old single Malt Whisky finns att beställa på Systembolaget från och med den 18 januari.

Företaget Teerenpeli är en familjekoncern baserad i Lahtis som bedriver verksamhet inom restaurang, bryggeri och destillerinäringen. Företaget ägs av Anssi och Marianne Pyysing och de driver tio restauranger runt om i Finland samt Teerenpeli Brewery & Distillery. De omsätter 14 miljoner Euro och har ca 100 anställda.

Teerenpeli 10 Years Old single Malt Whisky
500 ml
43%
950 kr
Nr: 8491902

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING