Nu utökar Yipin sitt tempeh-sortiment med en marinerad variant – tempeh teriyaki – ett proteinrikt alternativ i asiatiska rätter, alltifrån wok och grytor till sallader och wraps. Precis som Yipins övriga sortiment är den tillverkad i Sverige, av hållbara sojabönor som lämnar regnskogen ifred.

Matfoto: Emma Shevtzoff
Sedan 1998 har familjeföretaget Yipin tillverkat tofu i Sverige, och för två år sen lanserade de sin första tempeh. Nu lanserar de ytterligare en produkt till tempeh-serien – tempeh teriyaki. Det är en färdigtärnad tempeh marinerad i sojasås, ingefära och vitlök som för smaklökarna till Asien.
”Vi ser ett stort intresse för tempeh som ett proteinrikt och naturligt vegoalternativ. Därför utökar vi vårt sortiment med en marinerad tempeh som gör det ännu enklare att tillaga och använda tempeh, till exempel istället för kyckling” berättar Joceline Lu, medgrundare och dotter i familjeföretaget.
Du hittar Yipin Tempeh Teriyaki på Stora Coop från och med v.11. Yipin tempeh naturell (originalet) finns sedan tidigare på ICA, Hemköp, Willys och Coop.
Så vad är tempeh?
Tempeh tillverkas av fermenterade bönor och är en utmärkt växtbaserad källa till protein, järn och fibrer. Den innehåller 20 g protein per 100 g och görs av hållbarhetscertifierade sojabönor som lämnar regnskogen ifred. Yipin tempeh är stekfärdig och god varm såväl som kall. Låt smaklökarna inspireras på yipin.se/recept.