Terreno experimenterar

IGT-vinet Momento Massimo är en toskansk bordeuaxblend med cabarnet sauvignon, merlot och sangiovese. Från och med den nya årgången 2007 används druvor från från 1996/97 års nyplanterade terrasserade vingårdar och cirka 800 flaskor kommer att finnas tillgängliga på restaurang samt Terrenos egna vinotek. Vidare pratas det också om att lansera druvrent vin av petit verdot. Nytt är också oenlogens egna skötebarn i form av en 100% pinot nero, där druvorna har hämtats från en svalare belägen vingård, fermenterats i ett gammalt kloster och sedan jäst i öppna kar. – Jag skulle vilja påstå att vinet nästan är fottrampat, åtminstone ytterst varsamt producerat, säger vingårdens ägare Mats Ruhne. För att understryka vinets personlighet har man bestämt sig för en annorlunda etikett. – Vi tänker använda oss av en etikett som vanligtvis används från provlabbet. Sedan tänkte vi skvätta vin på etiketten för ratt göra den unik! Terreno Pinot Nero 2009 beräknas kosta cirka 300 kronor när det lanseras.