Hem Whisky & Bourbon The Glenlivet lanserar Illicit Still 12YO i Sverige

The Glenlivet lanserar Illicit Still 12YO i Sverige

av Livets Goda

Den 2 februari lanserar The Glenlivet 2 400 flaskor av Illicit Still 12YO i Systembolagets tillfälliga sortiment.
The Glenlivet lanserar ‘The Original Stories’, en whiskyserie i begränsad upplaga som firar den berömda skotska single maltens ursprung och passion för originalitet. Den inledande lanseringen i serien är The Glenlivet Illicit Still 12YO.

I början på 1800-talet, innan The Glenlivets grundare George Smith licensierade sitt destilleri, var den avlägsna skotska Glenlivet-dalen den perfekta platsen för olaglig whiskyhandel- och produktion, med väl dolda destillerier där tjuvbrännare tillverkade whiskyn i mindre, handgjorda, kopparpannor.

Det var där i den isolerade dalen som George Smith lärde sig sitt hantverk. Långsamt och noggrant destillerade han det som senare skulle komma att bli den världsberömda The Glenlivet Single Malt Whisky, som etablerat den fruktiga och blommiga Speyside-stilen. Denna historia om hur Smith bröt konventioner för att skapa något nytt är inspirationen till den begränsade upplagan av Illicit Still 12YO, som hyllar varumärkets ursprung.

The Glenlivet Illicit Still 12YO är inte kylfiltrerad och har en något högre alkoholhalt, 48%, jämfört med den klassiska 12-åringen.

Flaskdesignen på The Glenlivet Illicit Still 12YO hämtar inspiration från den äldsta The Glenlivet-flaskan som finns bevarad i Chivas Brothers arkiv, innehållande whisky destillerad 1898 och buteljerad 1925.

– Varje whiskyflaska i serien The Original Stories erbjuder en ny smakupplevelse för svenska whiskyentusiaster och kommer i unikt designade förpackningar som ger liv åt whiskyns anrika historia. Flaskdesignen för The Glenlivet Illicit Still 12YO hämtar inspiration från den äldsta flaskan i The Glenlivets historiska arkiv. Den har koppardetaljer som representerar de handgjorda pannorna vilka användes för att olagligt producera whisky fram till dess att The Glenlivet grundades som lagligt och licensierat destilleri 1824, säger Johanna Elshult, Senior Brand Manager, Pernod Ricard Sweden.

The Glenlivet Illicit Still 12YO
Lansering: 2 februari 2021
Pris: 449 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 48%
Antal flaskor som släpps på Systembolaget: 2 400 st
Systembolaget artikelnummer: 11277

RELATERAD LÄSNING