Hem NyheterNyhet WB The Glenrothes släpper en 14-årig single malt för Norden

The Glenrothes släpper en 14-årig single malt för Norden

av Livets Goda

På The Glenrothes är man passionerade över att skapa den bästa whiskyn som man bara kan. Man tar den tiden som krävs för att säkerställa att arbetet blir gjort. De tre hörnstenarna i produktionen består av: deras egna färskvattenkälla, en långsam destillering i höga kopparpannor samt högkvalitativa sherrykryddade ekfat. Varje flaska tillverkas dessutom för hand.

Den senaste produkten i Single Cask Expression serien – ‘Nordic Edition 2021’ – är ett utmärkt bevis på deras välbevarade hantverk. Whiskyn har lagrats i 14 år på ett tidigare oanvänt sherrykryddat fat av Amerikansk ek, för att sedan buteljeras med en alkoholhalt på 66.3%. The Glenrothes 14 YO släpps i en begränsad upplaga av 570 flaskor varav 240 finns tillgängliga i Sverige.

The Glenrothes 2006 Single Cask #5463 (‘Nordic Edition 2021’) finns tillgänglig på Systembolaget från den 3 februari 2022.

Inom kort kommer ni här på hemsidan och i tidningen kunna läsa vad Livets Goda och Whisky & Bourbon tycker om denna fina buteljering

Single Cask Expression ‘Nordic Edition 2021’

Artikelnummer: 4109501
Volym: 700 ml
Pris: 1950 SEK
Alkoholhalt: 66.3%
Ålder: 14 YO

Om The Glenrothes

På The Glenrothes har man tillverkat whisky utan att kompromissa sedan 1879. Deras fylliga och runda single malt är sedan dess gjord för hand på ett oklanderligt vis av de duktiga whiskymakarna. Destilleriet är en plats med många historier att berätta, en plats för stolthet och engagemang men framför allt en plats för whisky. Destilleri ligger beläget i staden Rothes, i hjärtat av Speyside. Man har inget besökscenter, inte ens en vägskylt, utan det är själva whiskyn som sätter Glenrothes på kartan.

RELATERAD LÄSNING