Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang The Italian Cousins tar matregionen Emilia-Romagna till Kungsholmen

The Italian Cousins tar matregionen Emilia-Romagna till Kungsholmen

av Christoffer Enquist

Utvalda rätter från Italiens gastronomiska region Emilia-Romagna, en bar med handplockade italienska drycker och en 100 procent italiensk atmosfär. Den 7 december slår The Italian Cousins upp dörrarna till sin nya bar och restaurang på Kungsholmen. Redan i början av nästa år öppnar de även en flagship-restaurang mitt i city.

Den 7 december öppnar duon bakom The Italian Cousins, Davide Disisto och Enrico Artoni, sin fjärde etablering – en bar och restaurang i Västermalmsgallerian på Kungsholmen i Stockholm. The Italian Cousins Kungsholmen har öppet från tidig morgon till sen kväll och erbjuder frukost, lunch, aperitivo/afterwork och middag med bordsservering.

Vi har skapat det ställe vi själva saknar som mest från Italien. En blandning mellan en bar och en restaurang där du kan börja dagen med frukost och avsluta med drinkar och däremellan äta okomplicerade rätter gjorda på fantastiska råvaror, i en 100 procent italiensk atmosfär, säger Davide Disisto, grundare och delägare av The Italian Cousins.

Inspirationen till både mat och dryck kommer från kusinernas hemregion Emilia-Romagna i norra Italien – ett område som är vida känt för sina högklassiga råvaror. På menyn finns utvalda rätter som pizza al taglio, tortelli och cappelletti men också charkuterier och desserter i ny tappning, som en krämig dekonstruerad tiramisu. Råvarorna är omsorgsfullt utvalda och handplockas direkt från småskaliga producenter i Italien och Sverige.

Råvarorna är det absolut viktigaste för oss, oavsett vad som finns på menyn. Vi har valt ut det bästa från det italienska köket med fokus på vår hemregion. Vi använder ekologiska råvaror i säsong och arbetar enbart med producenter som delar vår filosofi kring hållbarhet, säger Enrico Artoni, grundare och delägare av The Italian Cousins.

The Italian Cousins på Kungsholmen har plats för runt 60 sittande gäster. Inredningen består av rustika möbler som hämtats från italienska lantgårdar och som nu får nytt liv. I den långa baren, som är lokalens hjärta, serveras utvalda naturviner och hantverksöl, liksom aperol, vermouth och negroni. Varje eftermiddag inleds med aperitivo och vissa kvällar gästas baren av lokala italienska DJs.

Vi är bra på att umgås med varandra på ett otvunget och avslappnat sätt i Italien, vilket inte behöver vara mer komplicerat än att ses på en aperitivo efter jobbet, äta middag och dricka drinkar tillsammans i en härlig miljö och det är precis vad man kan göra hos oss. Dessutom kan man passa på att damma av eller vässa sin italienska då alla våra anställda pratar italienska, säger Davide Disisto.

I början av 2023 öppnar The Italian Cousins även en flagship-restaurang vid Sergels Torg.

För mer information: www.theitaliancousins.se/press

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING