The Kraken Black Spiced Rum

Livets Goda 15 May, 2018
Whisky och Bourbon The Kraken är ett av USA’s snabbast växande spritmärken och sedan några år tillbaka finns den även i Sverige där den börjar få fäste. Kombinationen av lekfullhet, attityd, och kvalitet har på kort tid gett The Kraken – som är namnet på det mytiska djuphavsodjuret som krossat skepp och sjömän i århundraden - närmast kultstatus i USA och när man sedan provar innehållet så är det inte svårt att förstå varför. Den svarta, kryddade rommen är en blend från Trinidad och Tobago, med Angostura som bas. Livets Goda har naturligtvis provat denna rom.

Livets Goda om The Kraken Spiced Rum
Som alltid med sådana här produkter så är det svårt att inte ägna en rad åt flaskan utformning och design som ger varma vibbar av ett piratkrus á la Västindien, och bara en sådan detalj får oss att bli nyfikna.

Det här är ingen avec- eller konnässörsrom i den traditionella bemärkelsen, men det är en premiumrom i det kryddade segmentet. The Kraken är, precis som flaskan, annorlunda, kvalitativ och förföriskt god. Här finner vi en mörk rom med fin, till och med komplex romkaraktär som har fått sällskap av karamell, knäck, kola, ingefära och vanilj samt en lätt örtig kryddarom.

Kombinationen och sammansättningen av fyllighet, längd och sötma skänker en nästan rå sexuell ton över rommen. Som dryckestidning som ska ta sitt ansvar i den infekterade alkoholdebatten så bör vi ju inte uppmana till okynneslöst drickande, men the Kraken är the Kraken, och det är svårt att inte hamna där.

Servera svalt i ett bourbonglas med en isbit och om man så vill kan man även lägga i en skiva citron eller lime, det är allt som behövs. Ett annat alternativ är att fylla upp barnens badbalja, sätt dig i trädgården med ett glas i handen och dröm dig bort till Västindien...

The Kraken Black Spiced Rum
Pris: 700 ml, 319 kr
Artikelnummer: 86855


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet