Hem Whisky & Bourbon The Macallan – 200 år ung

The Macallan – 200 år ung

av Livets Goda

Två århundraden har gått sedan grundaren av The Macallan, Alexander Reid, destillerade den första omgången whisky i sitt destilleri i Speyside, Skottland, och därmed inledde den skotska single malt whisky-traditionen.

The Macallan

2024 firar The Macallan 200-årsjubileum. Detta speciella år inleds med att företaget lanserar en jubileumslogotyp som lyfter det anrika varumärkets framgångsrika förflutna och knyter ihop det med dess löftesrika framtid.

Jubileumslogotypen har designats av den hyllade bildkonstnären Alex Trochut och har ett böljande vågmönster som för tankarna både till den slingrande floden Spey, som flyter fram genom whiskyhusets egendom, och den rundade formen på destillationspannorna i destilleriet.

Varumärkesidentiteten utvecklas och förfinas med en ny logotyp i rött samt mönster och ikonografi med inspiration från The Macallans sex pelare som utgör grundstenarna för whiskymärket och påminner om dess anrika historia och speciella karaktär.

Genom att samarbeta med en av nutidens mest inflytelserika formgivare, David Carson, har The Macallan lyckats förena konstnärligt skapande med varumärkesbyggande. Resultatet är en kombination av konstnärlig skicklighet och kreativitet som ger uttryck åt The Macallans historiska arv genom att knyta samman det förflutna med nutiden och framtiden.

För mer information, och för att utforska The Macallans olika whiskysorter, besök www.themacallan.com och bli en del av The Macallan Society.

Läs gärna också: The Macallan Classic Cut 2023 – lika själsligt rofyllt som njutbart HÄR

RELATERAD LÄSNING