1

The Macallan Double Cask 30 YO

The Macallan lanserar Double Cask 30 Years Old, ett eftertraktat tillskott i deras Double Cask-serie, och som namnet anspelar så har denna single malt lagrats på dubbla fat.

Utgåvan har lagrats i 30 år på fat gjorda på en kombination av sherrykryddade amerikanska fat och europeiska ekfat för att skapa en varmare och sötare smak med mycket karaktär.

Double Cask-resan börjar i de vidsträckta gröna skogarna i norra Spanien och södra Frankrike där The Macallan hämtar sin europeiska ek, medan den amerikanska eken kommer från de frodiga skogarna i Ohio, Missouri och Kentucky. Tillsammans skapar de The Macallans handgjorda fat som rostas över öppen eld i Jerez tunnbinderier innan de slutligen fylls med det finaste sherryvinet för att kryddas i upp till 18 månader.

När faten väl kryddats flyttas de till The Macallan Estate i Speyside för att fyllas och efter år av lagring är det dags för The Macallans Whisky Mastery Team att provsmaka, det är deras expertis som avgör balansen mellan den amerikanska och europeiska eken.

”The Macallan Double Cask 30 Years Old är en ren modern tappning på vår klassiska 30-year-old och en exceptionell lagrad single malt. Med sitt rika smakdjup och komplexa karaktär är det en whisky som är värd att avnjutas. The Macallan Double Cask för samman sherrykryddad amerikansk och europeisk ek för att få perfekt balanserade smaker. Eken ger whiskyn sin naturliga färg, kvalitet, arom och smak.” -Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker, The Macallan.

The Macallan har samarbetat med den hyllade amerikanska konstnären och fotografen Erik Madigan Heck för att ge uttryck för signatursmakerna i Double Cask 30 years Old. Samarbetet tedde sig naturligt då The Macallan och Heck delar samma värderingar kring natur, arv, konstnärskap, kreativitet och hantverk.

Tillgänglighet: The Macallan Double Cask 30 Years Old levereras i en gedigen förpackning framtagen i ek och finns tillgänglig på Systembolaget (artikelnummer: 4108901) från och med den 3 februari och säljs för 33.000:- SEK. 

Läs mer på The Macallans hemsida.