Hem NyheterNyhet WB The Macallan och Cirque de Soleil i samproduktion

The Macallan och Cirque de Soleil i samproduktion

av Livets Goda

The Macallan har tillsammans med Cirque du Soleil skapat en unik, dramatiserad föreställning som ämnar att ge åskådarna en oförglömlig upplevelse. När The Macallan och Cirque du Soleil, båda mästare inom sina respektive områden – whiskytillverkning och scenkonst – förenas i ett konstnärligt samarbete som detta uppstår en särskild magi som ger besökaren en upplevelse utöver det vanliga.

The Macallan

Föreställningen kommer att visas på The Macallan Estate, det 485 tunnland stora godset i Speyside i de skotska högländerna där destilleriet är beläget. Det natursköna landskapet som omger platsen utgör en unik kuliss som kompletterar och förstärker den medryckande berättelsen. Föreställningen visas måndag till lördag kl. 20.30 under perioden 9-31 maj 2024.

2024 är ett viktigt år för The Macallan, eftersom vi firar vårt 200-årsjubileum. Två ikoniska varumärken vars gemensamma nämnare är nytänkande och innovation förs genom detta samarbete samman i en unik föreställning som hämtat inspiration från de skotska högländerna och vårt varumärkes historia. Vi välkomnar gäster från hela världen till vårt gods för att se denna spektakulära och hisnande föreställning som i kombination med en särskild whiskyprovning kommer att ge besökarna en unik upplevelse helt i The Macallans andasäger Jaume Ferràs, konstnärlig ledare på The Macallan.

Cirque du Soleil Spirit tar med gästerna på en resa genom skiftande miljöer förmedlade med olika känslo-, doft-, smak- och ljudupplevelser. Det är en nervkittlande föreställning med fascinerande scenografi som förmedlar idén om att människan behöver återknyta till naturen för att få kraft att skydda den. Föreställningen kombineras med whiskyprovning på The Macallan Estate.

Föreställningen handlar om Davonna som agerar andlig väktare för de skotska högländerna, och en ung målerikonstnär vid namn Ayla. Ayla, som är dotter till en uppskattad whiskytillverkare, har i åratal försökt återskapa en nyans av rött som påminner henne om hennes far. Davonna tar med Ayla på ett äventyr djupt in i naturen i det majestätiska landskapet och längs vägen möter de en rad sagoväsen från den skotska folktron.

Cirque du Soleil Spirit är resultatet av ett spektakulärt samarbete som bygger på ömsesidig respekt. Genom samarbetet har vi skrivit en berättelse där vi lyckats lyfta fram styrkorna hos våra respektive varumärken och skapa en spektakulär föreställning som betonar vikten av att leva i harmoni med naturen. Genom denna föreställning välkomnar vi gästerna till en omvälvande upplevelse i hjärtat av The Macallan Estate och dess tidlösa skönhetsäger Marie-Hélène Delage, konstnärlig ledare på Cirque du Soleil.

Information om föreställningen:
Plats: Macallan Estate i Speyside, Skottland.
Datum: 9–31 maj 2024 med ett evenemang per dag (ej söndagar).
Pris200 GBP per person.
Tid: 20:30 – 22:30.
Länk till biljetter: Här.

OM CIRQUE DU SOLEIL ENTERTAINMENT GROUP
Cirque du Soleil Entertainment Group är världsledande inom liveunderhållning och har under fyra decennier arbetat med att på olika kreativa sätt tänja på fantasins gränser. De skapar underhållning på olika sätt, till exempel genom multimediaproduktioner, engagerande upplevelser och evenemang. I 40 år har Cirque du Soleil Entertainment Group gjort världen ljusare genom sin konstnärliga och kreativa underhållning som utmanar verkligheten och definierar standarden för hela underhållningsbranschen.

Sedan 1984 har mer än 400 miljoner människor i 86 länder på 6 kontinenter inspirerats av Cirque du Soleil. Det kanadensiska företaget sysselsätter nu mer än 4000 personer, däribland 1200 artister från 80 olika länder.

Mer information om Cirque du Soleil Entertainment Group finns på cirquedusoleil.com.

RELATERAD LÄSNING