Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang The Oat Bite – Energirikt havresnack i litet format från Oatlaws

The Oat Bite – Energirikt havresnack i litet format från Oatlaws

av Livets Goda

The Oat Bite är den senaste lanseringen från svenska Oatlaws som har blivit en favorit hos många konsumenter som är på jakt efter mättande snacks och bars utan tillsatser. The Oat Bite består av riktig frukt och frystorkade bär som har boostats med extra nyttigheter som rödbeta, matcha och chia. Basen i varje bar är en kombination av havre och nötsmör ger långvarig energi och mättnadskänsla och de sötas med kokosnektar. Ett hälsosamt minimellanmål med riktigt god smak av bär och frukter som är perfekt att ha redo i väskan och passar både vuxna och barn.

Med sin devis ”Cut the Crap. Eat Clean.” och sina innovativa produkter har Oatlaws blivit en favorit hos konsumenter som vill ha växtbaserade proteinrika mellanmål med rena ingredienser. Efter framgångarna med chia- och proteinpuddingar samt bars fortsätter Oatlaws nu att utmana mellanmålskategorin med nya tillskottet The Oat Bite. The Oat Bite är mellanmål med frukt och bär i ett praktiskt miniformat som gör att man snabbt kan få en energiboost.

–        Alla älskar ju snacks och i vardagen behöver man ofta en snabb energiboost. Men väldigt mycket snacks och mellanmål där ute går åt godishållet. De är täckta av choklad eller fulla av tillsatser och tomma kalorier som leder till att du kraschar lika snabbt som du lyfter. Det tycker vi är onödigt när det finns så mycket bra råvaror att jobba med för att skapa bättre produkter. Vi ville skapa ett litet snack som ger mycket energi, smakar urgott och innehåller bra råvaror. Något som jag med gott samvete också vill ge mina barn, säger David Frenkiel, Head of Innovation på Oatlaws.

Svensk havre, nötsmör och matcha

Precis som alla andra produkter från Oatlaws, är The Oat Bite helt veganska och fria från artificiella ingredienser. Som alltid i Oatlaws produkter är basen även i Oat Bites fiberrika nordiska havregryn. Havren har kombinerats med nyttiga omättade fetter och protein från cashewnötssmör och mandelsmör vilket tillsammans ger en lång mättnadskänsla. Det var en självklarhet att använda nötter, havre och frukt som bas istället för t ex glycerol och artificiella sötningsmedel som annars ofta används i bars och snacksprodukter. Smaken i The Oat Bite kommer från riktig frukt och bär. Hallonsmaken är boostad med rödbeta, äppelsmaken är boostad med matchapulver (japanskt grönt te) och blåbärssmaken är boostad med chiafrön.

– Havre är vårt nordiska superfood och kan användas på otroligt många spännande sätt. Enligt Livsmedelsverket äter de flesta svenskar för lite fullkorn och fibrer och det är precis vad havre tillför, säger David Frenkiel, en av Sveriges mest framstående matentreprenörer inom växtbaserad mat och Head of Innovation på Oatlaws.

Oatlaws-fans kan som vanligt förvänta sig detaljer som är typiska för deras kreativa sätt att arbeta med råvaror och ingredienser. Till exempel är Oat Bite en av de första svenska snacksprodukterna som innehåller just matchapulver.

–        Matcha är ett grönt malet te rikt på antioxidanter och naturligt koffein. Det är väldigt populärt inom hälsokretsar och används i en mängd olika produkter i USA och Asien, säger David Frenkiel.

Oat Bite lanseras i tre smaker: The Oat Bite Blueberry, The Oat Bite Apple, The Oat Bite Raspberry

Ingredienser 

The Oat Bite Blueberry: Havre, cashewsmör (25%), kokosnektar, blåbär (6%), kakaosmör, solrosolja, chiafrön, kardemumma, havssalt.

The Oat Bite Apple: Havre, mandelsmör (25%), kokosnektar, kakaosmör, äppelbitar (4%), solrosolja, matcha, kanel, havssalt.

The Oat Bite Raspberry: Havre, cashewsmör (25%), kokosnektar, frystorkade hallon (7%), kakaosmör, solrosolja, rödbetspulver (2%), citronjuice, havssalt.

The Oat Bite finns att köpa på Ica, Hemköp, Pressbyrån och 7Eleven. Rek pris ca 20,90 kr.

RELATERAD LÄSNING